- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Mulți știu, puțini cunosc! Este interzis să treci cu sticla de apă de controlul bagajelor la aeroport

05 Apr, 15:41 • Constantin Cristina
Aparent, pasagerii nu au voie să treacă cu sticla de apă de controlul bagajelor la aeroport. Însă, care este adevăratul motiv pentru care este interzis acest lucru?
Mulți știu, puțini cunosc! Este interzis să treci cu sticla de apă de controlul bagajelor la aeroport

Mulți pasageri știu că nu au voie să treacă cu sticla de apă de controlul bagajelor la aeroport, însă puțini știu adevăratul motiv pentru care este interzis acest lucru, a transmis fanatik.ro.

Citește și: Zborurile de primăvară aduc haos la Aeroportul Otopeni! La terminalul Sosiri s-au format cozi de nedescris

Este interzis să treci cu sticla de apă de controlul bagajelor la aeroport

Regula referitoare la accesul cu lichide în aeronavă a apărut în urmă cu mulți ani, în urma unui incident care era să se transforme într-o catastrofă în aer. Mai exact, niște călători au fost descoperiți că dețineau asupra lor mai multe sticle de lichide care aveau să explodeze, având în acele sticle explozibile respective.

sticlele de apă, interzise în aeroport
sticlele de apă, interzise în aeroport

Operațiunea Overt s-a numit, prin care a fost dejudecat de către înalta britanică un atac terorist al lui Abdulla Ahmed Ali, un terorist britanic cu origini arabe. Un alt bărbat a achiziționat mai multe sticle de peroxid de hidrogen, iar ambii teroriști au fost văzuți împreună, creând suspiciuni oamenilor legii.

În urma investigațiilor, s-a dovedit că teroriștii aveau un laborator, în care făceau bombe și plănuiau să fabrice un explozibil lichid pe bază de peroxid de hidrogen cu care intenționau să arunce întreg avionul în aer. Așadar, de atunci, a întrat în vigoare noua regulă, și anume FĂRĂ LICHIDE ÎN AERONAVĂ.

Aparatura specială în aeroporturi 

Cu anul curent, securitatea la aeroport a abordat un alt stil de verificare, la un nivel mai superiori, comparativ cu anii precedenți, tocmai pentru a reduce riscurile de orice tip. Aparatul despre are este vorba, se află în aeroportul Paris-Orly și are niște scannere pentru bagajele de mână.

Această verificare reduce timpul de așteptare al pasagerilor, dar nici nu mai este necesar separarea lichidelor de bagaj, astfel personalul poate vedea cu mare ușurință ce conține bagajul pasagerului. Bagajul de mână atunci când călătorești cu avionul port transporta orice lichid, gel sau cremă, dar doar dacă ele sunt ambalate în sticluțe sau recipiente de 100 ml.

Vezi și: Aeroporturile din România înregistrează cea mai mare creștere a traficului internațional. Topul celor mai tranzitate companii aeriene