- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Noi cerințe pentru construcții. Se cere izolație fonică și materiale de anvelopare termică. 8 din 10 blocuri au nevoie de siguranță

04 Mar, 09:23 • Cornel Ghimeșan
Noi cerințe pentru construcții. Se cere izolație fonică și materiale de anvelopare termică! La izolarea termică a locuințelor vor să se folosească doar materiale cu proprietăți ignifuge și un grad ridicat la rezistență la foc. Pentru a se reduce riscul de incendiu, la lucrările de anvelopare termică se vor putea folosi doar materiale ce au proprietăți ignifuge și un grad ridicat de rezistență la foc după cum apare într-un proiect legislativ pus miercuri în dezbaterea Parlamentului.
Noi cerințe pentru construcții. Se cere izolație fonică și materiale de anvelopare termică. 8 din 10 blocuri au nevoie de siguranță

Noi cerințe pentru construcții. Se cere izolație fonică și materiale de anvelopare termică! La izolarea termică a locuințelor vor să se folosească doar materiale cu proprietăți ignifuge și un grad ridicat la rezistență la foc.

Citește și Câți bani vor câștiga angajații din birourile electorale la alegerile din 2024

Pentru a se reduce riscul de incendiu, la lucrările de anvelopare termică se vor putea folosi doar materiale ce au proprietăți ignifuge și un grad ridicat de rezistență la foc după cum apare într-un proiect legislativ pus miercuri în dezbaterea Parlamentului.

În cadrul lucrărilor de izolație termică și fonică ale construcțiilor va fi impusă utilizarea materialelor cu proprietăți ignifuge și cu un grad ridicat de rezistență la foc, conform unui proiect legislativ inițiat în acest scop.

Potrivit inițiatorilor, în prezent legea enumeră 7 cerințe fundamentale șo obligatorii pentru obținerea unor construcții de calitate, iar printre acestea se regăsesc protecția împotriva zgomotului și asigurarea termoizolării.

Totodată, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în sectorul rezidențial majoritatea clădirilor au fost construite între 1961 și 1980, în absența unor standarde de eficiență energetică pentru anvelopa clădirii.

Opt din zece clădiri, nevoie urgentă de creșterea performanței energetice

Aproape 53% din clădirile rezidențiale au fost construite înainte de 1970 și peste 90% înainte de 1989, cu o performanță energetică extrem de redusă.

De altfel, în țara noastră, una din șapte familii se confruntă cu probleme serioase de locuit, cel mai adesea din cauza calității proaste a pereților, podelelor și ramelor ferestrelor. Opt din zece clădiri au nevoie urgentă de creșterea performanței energetice.

Astfel că, autorii proiectului arată că se impune actualizarea normelor privind izolația fonică a clădirilor, având în vedere că, printre altele, lipsa unor materiale de izolație fonică cu proprietăți ignifuge și rezistente la foc a dus la una dintre cele mai mari tragedii ale României post-decembriste, incendiul de la clubul Colectiv.

„Materialele şi elementele de construcţie utilizate pentru asigurarea protecţiei împotriva zgomotului şi a izolaţiei termice a construcţiilor trebuie să aibă proprietăţi ignifuge şi un grad ridicat de rezistenţă la foc”, este o completare prevăzută în proiectul de modificare a legislației privind calitatea în construcţii.

Citește și Important pentru toți șoferii din România. Care este metoda prin care aceștia pot contesta o amendă auto

În termen de 60 de zile după intrarea în vigoare a noii legii, sub condiția adoptării de către Parlament, Ministerul Dezvoltării ar urma să actualizeze condiţiile pentru comercializarea produselor pentru construcţii, în conformitate cu noile modificări, potrivit Profit.ro.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult