- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Orașul din România care ar putea intra în topul celor mai căutate destinații. „Hai să-l punem pe harta turistică globală”

20 Apr, 21:29 • Cornel Ghimeșan
O localitate din România are un potențial uriaș și ar putea ajunge în topul celor mai frumoase și căutate destinații turistice.
Orașul din România care ar putea intra în topul celor mai căutate destinații. Hai să-l punem pe harta turistică globală

Deși are un potențial enorm să fie printre cele mai căutate destinații, autoritățile au ignorat-o multă vreme. E vorba despre Curtea de Argeș, pe care președintele PNL Argeș vrea să o modernizeze și să o transforme într-o destinație de top.

Citește și Tot mai mulți români sunt interesați de vouchere de vacanță. Ce planuri au companiile pentru 2024

Orașul din România care ar putea intra în topul celor mai căutate destinații

Orașul din România care ar putea intra în topul celor mai căutate destinații. Sunt o mulțime de obiective turistice importante în Curtea de Argeș, iar dintre acestea putem aminti de Mănăstirea Curtea de Argeș, de Fântâna lui Manole. În apropiere se află și lacul Bâea, barajul Vidraru și Transfăgărășan.

Cosmin Petrescu, candidat PNL la primăria acestui oraș, a spus că a adunat 1.274 de semnături în cinci zile ca să susțină turismul argeșan, de la firme care au 13.689 de angajați. Președintele liberal spune că e momentul să fie luate măsuri pentru ca localitatea să fie în topul destinațiilor de top.

Antreprenorii și specialiștii în turism au încercat să găsească soluții pentru promovarea orașului. A fost organizată și o conferință, “Orașul regal Curtea de Argeș și Transfăgărașanul”, la care au participat Daniel Cadariu, fost ministru al Turismului, Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, Paul Habila, reprezentant OMD Maramureș, Javier Garcia del Valle, CEO al Happy Tour, Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

Cosmin Petrescu a precizat că vrea să reactiveze statutul de stațiune climaterică pe care l-a avut Curtea de Argeș în urmă cu circa 100 de ani.

“Potențialul uriaș al turismului în Curtea de Argeș poate fi revitalizat cu o administrație liberală orientată spre rezultate. Alături de invitații noștri am dezbătut, am analizat și am identificat și mai multe modalități de a transforma potențialul pe care îl avem aici, în realitate.

Este momentul să punem Curtea de Argeș pe harta turistică globală și să contribuim la dezvoltarea orașului nostru regal! Hai să facem din Curtea de Argeș o destinație turistică de top!

Vom reactiva statutul de stațiune climaterică pe care l-a avut Curtea de Argeș în urmă cu aproape 100 de ani. Acum este momentul unei noi viziuni, o abordare diferită, smart și eficientă, pe care să o transpunem în realitate. Nu trebuie să așteptăm încă 4 ani pentru a constata că administrația locală iarăși nu a mișcat un deget. Este vital să facem asta și să aducem rezultate rapide pentru comunitate”, a declarat Cosmin Petrescu, dare este și președintele PNL Argeș.

Și Radu Perianu, prefectul județului Argeș, a fost de acord cu potențialul turistic pe care-l are Curtea de Argeș. “Avem tot ce trebuie ca să ne calificăm într-o competiție cu orașul Sinaia”.

Citește și Sinaia, orașul ”minune” din România, pe bani europeni! De la transport public ”inteligent”, până la școală cu piscină

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult