- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Pericolul ascuns din apa cu vitamine! Dragoș Pătraru demontează cele mai mari mituri despre băuturile „sănătoase”

08 Feb, 18:00 • Bugiu ⁠Ana Maria
Dragoș Pătraru a demontat miturile despre băuturile „sănătoase” din comerț, arătând că multe dintre acestea sunt pline de zahăr și îndulcitori. Jurnalistul a spus că aceste produse sunt promovate agresiv, iar consumatorii trebuie să fie mai atenți la ingredientele ascunse, în special părinții care le oferă copiilor.
Pericolul ascuns din apa cu vitamine! Dragoș Pătraru demontează cele mai mari mituri despre băuturile „sănătoase”

Jurnalistul Dragoș Pătraru a tras un semnal de alarmă cu privire la băuturile „sănătoase” disponibile în comerț, cum ar fi apa cu vitamine sau băuturile pe bază de aloe vera, care sunt adesea promovate ca alternative sănătoase, potrivit capital.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Top 10 cei mai nocivi crenvurști găsiți în supermarket. Dragoș Pătraru: „Aici avem una dintre cele mai mari păcăleli”

foto: Dragoș Pătraru

Pericolul ascuns din apa cu vitamine! Dragoș Pătraru demontează cele mai mari mituri despre băuturile „sănătoase”

În realitate, multe dintre aceste produse sunt pline de zahăr și îndulcitori, fiind similare cu băuturile carbogazoase obișnuite, deși etichetele sugerează că sunt benefice pentru organism. Dragoș Pătraru a examinat mai multe astfel de produse și a explicat că, deși conțin vitamine sau minerale pe ambalaj, acestea nu sunt eficient asimilate de organism, iar în realitate băuturile sunt încărcate cu ingrediente nesănătoase, precum zahăr și arome artificiale.

„Conform unui articol publicat de Dr. Jones, în 2011, la Oxford, despre apele astea cu „FLAAAAVOUURS”, apa aromatizată este definită ca fiind apă îmbuteliată „îmbunătățită, de la simple adaosuri de arome până la formule echivalente cu băuturi răcoritoare. Automat, când auzi de așa ceva, te gândești la ceva bun, nu? Că nu poți să spui apă îmbogățită cu otravă”, a spus Dragoș Pătraru în emisiunea sa de pe YouTube, „Starea NeSănătății”.

Într-un exemplu concret, Pătraru a analizat „Apa cu vitamine-Magneziu Veroni” și a descoperit că aceasta conține aproape 35 de grame de zahăr pe sticlă, adică echivalentul unui suc carbogazos clasic, chiar mai mult decât în băuturile populare cum este Coca-Cola. De asemenea, băuturile pe bază de aloe vera, deși promovate ca fiind benefice, conțin doar cantități minime de aloe vera și sunt îndulcite aspartam.

„Începem cu Apa cu vitamine-Magneziu Veroni, 0.7 – ingrediente: zahăr, regulator de aciditate, acid citric, extract de qingseng, suc concentrat de morcov negru, aromă naturală de rodie, vitamine B3, B7, B12 care nu se asimilează din sucul ăsta, gloconat de zinc, seleniat de sodiu, zaharuri 4,9 g/100 ml – avem aproape 35 grame de zahăr în această sticlă, cică cu APĂ. (…) Atâta zahăr aveți. Atâta are o doză de Cola și mai multă decât în Pepsi

Băutură răcoritoare cu aloe vera. Ingrediente: apă, pudră, suc de aloe vera 50%, zahăr, extract de castravete 0,5%, acid citric, extract de mere 0,1%, aromă de mere, aromă de castravete, acidifiant, citrat de sodium, aminoacizi esențiali, clorură de magneziu, îndulcitor: sucraloză, aspartam, sursă de fenilalanină, potasiu, vitamina B1, B6. Lăsați bă să vină aspartamul ăsta cancerigen la români că nu o să se uite. 5 grame de glucide, 4 grame de zaharuri la 100 ml. Faceți voi socoteala”, a mai spus el.

Jurnalistul a analizat și produsele de la Aqua Carpatica și Vitamin Aqua, ambele fiind promovate ca băuturi sănătoase, dar având o compoziție similară cu cea a băuturilor răcoritoare obișnuite, cu un conținut semnificativ de zahăr și îndulcitori artificiali.

„O mizerie promovată. Lămâie verde și dementă. Apă minerală naturală – sursa AQUA , sirop de agave, dioxid de carbon, suc de lămâie verde din suc concentrat de lămâie verde, aromă naturală de lime-mentă cu milioane de arome naturale, exctract de mentă, adică au dat cu mentă așa în fabrică, acid ascorbic concentrat de paprica cu rol de colorare, colorant, complecși de cupru ai clorofilelor.

Ei au spus că trebuie vândută la raionul de ape. Atâta tupeu are Aqua de când a fost preluată de Pepsi. Să spună că zahărul e apă, nu e suc. Mizeria asta are 4,9 grame glucide și zaharuri de 4,9 grame. Vă mai arde să beți așa ceva?”, a completat jurnalistul.

Dragoș Pătraru a spus că aceste produse sunt vândute agresiv, în special în sălile de fitness, și sunt consumate de persoane care doresc să slăbească, dar care nu obțin rezultate din cauza conținutului ascuns de zahăr și calorii. Jurnalistul a mai explicat că părinții trebuie să fie mai atenți la ingredientele pe care le oferă copiilor, având în vedere impactul negativ pe care astfel de băuturi îl pot avea asupra sănătății.

„E sete de bani, băieți. Asta e în toate SĂLILE. Deci, în toate SĂLILE de FITNESS. Vezi oameni care beau așa ceva. Și apoi, se miră: aoleu, eu nu slăbesc. Vezi bă dracu cât scrie pe asta ca să înțelegi de ce.

Ei (n.red. producătorii) arată că au zahăr și îndulcitori, deci cumva se laudă. Avem apă, zahăr, acidifiant, acid citric, concentrat de morcov cu rol de colorare, aromă naturală, sirop de zahăr caramelizat, îndulcitor, glicozide derivate din steviol, carbonați de magneziu, vitamine: nacină, acid pantotenic, tiamina, vitamina B6, acid folic, vitamina B12, îndulcitor extras din plante de stevia, produs scăzut în calorii. Aproape 20 de grame de zahăr. BRAVO, să beți așa ceva la sală pentru că este esențial să nu aveți rezultate”, a completat jurnalistul.

Te-ar mai putea interesa și: Din ce sunt făcuți, de fapt, cozonacii din supermarketuri. Dragoș Pătraru: Dezastru!

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Rețetă de suc de morcovi pentru slăbit. Licoarea „magică” pentru un abdomen plat
Rețetă de suc de morcovi pentru slăbit. Licoarea „magică” pentru un abdomen plat
Trucul care ajută frigiderul să consume mai puțin curent. Puțină lume știe de această metodă
Trucul care ajută frigiderul să consume mai puțin curent. Puțină lume știe de această metodă
Salariu de la 7.000 din prima zi, la o companie românească. Ce competenţe trebuie să ai trecute în CV pentru a prinde un astfel de loc de muncă
Salariu de la 7.000 din prima zi, la o companie românească. Ce competenţe trebuie să ai trecute în ...
Locul unic din lume unde poţi călători în trecut sau în viitor. Sunt doar 4,8 kilometri între astăzi şi mâine!
Locul unic din lume unde poţi călători în trecut sau în viitor. Sunt doar 4,8 kilometri între astăzi ...
Zodiile care își schimbă complet viața. Sunt pe punctul de a-și îndeplini cele mai mari vise
Zodiile care își schimbă complet viața. Sunt pe punctul de a-și îndeplini cele mai mari vise
Prognoza meteo pentru vara 2025. Meteorologii Accuweather au anunțat cum va fi vremea în iunie
Prognoza meteo pentru vara 2025. Meteorologii Accuweather au anunțat cum va fi vremea în iunie
Testul de inteligență care vă pune atenția la detalii la încercare. Puteți observa două inimi ascunse în imagine în 7 secunde?
Testul de inteligență care vă pune atenția la detalii la încercare. Puteți observa două inimi ...
Cum se numește insula din Italia unde turiștii pot primi banii înapoi dacă nu e vreme bună. Primăvara e perioada ideală pentru a o vizita
Cum se numește insula din Italia unde turiștii pot primi banii înapoi dacă nu e vreme bună. Primăvara ...
Revolut lansează 3 funcții noi. Cum îți protejezi contul dacă ți se fură telefonul
Revolut lansează 3 funcții noi. Cum îți protejezi contul dacă ți se fură telefonul
Cel mai mare producător de zahăr din România a închis două fabrici. Ce se întâmplă cu cei aproape 270 de angajaţi
Cel mai mare producător de zahăr din România a închis două fabrici. Ce se întâmplă cu cei aproape ...
Care este peștele fără mercur pe care îl puteți mânca cât de mult doriți. Este delicios și se prepară ușor
Care este peștele fără mercur pe care îl puteți mânca cât de mult doriți. Este delicios și se ...
Peste 2.000 de concedieri la una dintre cele mai mari universități din lume, după tăierile bugetare anunțate de Trump
Peste 2.000 de concedieri la una dintre cele mai mari universități din lume, după tăierile bugetare ...
Noi reguli pentru plăţi şi transferuri bancare. Schimbări majore începând din mai 2025
Noi reguli pentru plăţi şi transferuri bancare. Schimbări majore începând din mai 2025