- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Pericolul la care te expui zilnic! Află care e ingredientul pe care nu ar trebui să-l mai pui vreodată în cafea!

15 Oct, 19:25 • Cornel Ghimeșan
Cafeaua este adorată de majoritatea populației, care pentru mulți reprezintă primul răsfăț al zilei sau un important motiv de socializare. Totuși există un ingredient pe care ar trebui să nu îl mai combinăm cu cafeaua noastră.
Pericolul la care te expui zilnic! Află care e ingredientul pe care nu ar trebui să-l mai pui vreodată în cafea!

Cafeaua, arma secretă secretă împotriva oboseli, este adorată de majoritatea oamenilor, însă mulți nu știu că fac o greșeală flagrantă. Fiecare consumator are propriul său tabiet atunci când vine vorba despre combinația la care apelează de fiecare dată când își prepară o ceașcă. Află care este ingredientul pe care nu ar mai trebui să îl pui niciodată în cafea. Cercetărorii susțin că această combinație ar trebui evitată.

Citește și: Se ieftinesc abonamentele la Netflix. Cât costă cel cu reclame

Fie că preferi un espresso, cappuccino, flat white, macchiato, latte sau un ristretto, există câte o rețetă ce să satisfacă toate gusturile. În plus, fiecare consumator are varianta proprie, adăugând diferite ingrediente și arome care să o transforme într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Dintre acestea, cel mai popular este laptele. El îi dă o aromă ușor dulce, o consistență cremoasă, însă se pare că ar trebui evitat în combinație cu cafeaua.

De ce este bine să evităm laptele în cafea

Cafeaua

este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți, în special polifenoli, acești compuși fiind importanți în menținerea sănătății organismului. Din această categorie face parte o substanță importantă pentru buna funcționare a organismului uman – acidul clorogenic. Acesta se regăsește în concentrații mari în boabele de cafea verde.

Pericolul la care te expui zilnic! Află care e ingredientul pe care nu ar trebui să-l mai pui vreodată în cafea!
Pericolul la care te expui zilnic! Află care e ingredientul pe care nu ar trebui să-l mai pui vreodată în cafea!

Potrivit unor studii, adăugarea laptelui în cafea ar reduce absorbția acestui acid în organism. Acidul clorogenic (CGA) are numeroase beneficii, precum: acțiunea antiinflamatorie, antibacteriană. Există dovezi științifice că ar reduce riscul apariției unor boli cardiovasculare, diabetului zaharat de tip II, cancerului de colon, Alzheimerului și ar regla hipertensiunea arterială.

Trebuie precizat că cercetările realizate până în prezent au avut concluzii contradictorii. Unele echipe au notat că dacă se adaugă lapte în cafea, se reduce cu 23% absorbția acidului clorogenic. Cu toate că nu este un obicei ce reprezintă un pericol direct pentru sănătate, combinația de cafea și lapte ar putea, pe termen lung, să „fure” organismului șansa de a se proteja împotriva afecțiunilor enumerate mai sus.

În mod ideal, ar trebui să renunțăm complet la acest ingredient însă, dacă nu este posibil, se recomandă, totuși, să încercăm să limităm cantitatea de lapte când ne bem cafeaua.

Alte articole: Refugiații sirieni „fraieriți” de TikTok. Aplicația își păstrează 70% din donațiile primite pe LIVE-uri

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult