- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Peștera secretă din România care ascunde o avere. Iată unde se află locul misterios despre care se povestește în legendele urbane

12 Nov, 09:41 • Fundeanu Madalina
Una dintre cele mai mari legende urbane prezintă povestea despre o peșteră ascunsă din țara noastră. Aici, călugării ar fi ascuns cele mai mari secrete ale lumii.
Peștera secretă din România care ascunde o avere. Iată unde se află locul misterios despre care se povestește în legendele urbane

Din Iași a luat amploare una dintre cele mai mari legende urbane din Europa. Există informații conform cărora în România se află ascunsă o peșteră secretă, pe care călăgurii ar fi folosit-o pentru a adăposti o avere incredibilă, conform Fanatik.ro.

Unde se găsește peştera secretă din România?

Se zice că, în anul 1900, cercetărtorii din Rusia ar fi găsit în arhiva Muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg manuscrise ce i-ar fi aparținut cărturarului Dimitrie Cantemir. De la acest fapt a pornit una dintre cele mai fascinante legende din Europa.

În scrieri s-ar fi fost menționat faptul că la Mănăstirea Cetățuia din Iași există o peșteră secretă care ascunde o comoară imensă. Deși nu există nicio dovadă concretă care să ateste dacă este adevărat sau nu, se spune că interior se află și 13 lespezi de piatră, cu desene și însemne neobișnuite.

Se spune despre acestea că ar prevesti viitorul și ar arăta trecutul întregii lumi. Legendele legate de peștera secretă din România sunt, însă, numeroase. Se mai zvonește că la câțiva ani după ce au fost găsite manuscrisele, cercetătorii ruși, ajutați de masoni ieșeni, au mers la Iași pentru a găsi locul misterios. Dar atunci când ar fi fost foarte aproape ei ar fi dispărut fără urmă.

Peștera secretă se află lângă Mănăstirea Cetățuia din Iași
Peștera secretă se află lângă Mănăstirea Cetățuia din Iași

Te-ar putea interesa și: În ce zonă a României se află oamenii care au cea mai lungă viață? Conform ultimelor studii, aici media de vârstă este semnificativ mai mare!

Următorul care ar fi plecat în căutarea comorii ar fi fost Cantacuzino și fiul său. Ei chiar ar fi găsit comoara, dar ambii au murit subit. Cantacuzino a fost găsit fără suflare în casă în 1925, după ce Vasile și-a găsit sfârșitul în 1916, într-un accident de tren.

Totodată, se pare că acest loc ar fi trezit chiar și interesul liderului nazist Adolf Hitler. În presa locală apare un articol care datează din anul 1932, conform căruia acesta l-ar fi căutat pe profesorul universitar A.C. Cuza, care a studiat despre peștera de la Mănăstirea Cetățuia din Iași.

De asemenea, după terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial, călugării ar fi zidit intrarea în peștera secretă de la Mănăstirea Cetățuia din Iași. Deși a rămas la stadiul de legendă, povestea frumos concepută atrage și acum atenția curioșilor.

Mănăstirea este unul dintre cele mai spectaculoase locații din România și merită să fie vizitată de cât mai multă lume. Este situată pe o colină, iar priveșiștea este una care lasă pe oricine mut de uimire.

Domnitorul Gheorghe Duca este cel care a ctitorit mănăstirea care ar ascunde peștera secretă din România. Construcția a început în anul 1669 și s-a finalizat în 1672. Iar de-a lungul timpului a jucat un rol cultural important, menționează sursele.

Vezi și: Vacanţă pe viaţă. O insulă din Grecia oferă casă, pământ şi 500 de euro lunar celor care vor sa se mute acolo: „Avem nevoie de familii tinere”