Natalie Portman (43 de ani), o vegană convinsă, a fost invitată la podcastul Dish și a vorbit cu această ocazie despre lista ei de preferințe culinare.
Iată ce îi place să mănânce vedetei cunoscute în toată lumea pentru filme precum ”Lebăda neagră”, ”Leon” și ”Star Wars”.
Citește și Rețeta neconvențională de salată care a devenit virală pe TikTok. Toată lumea o încearcă
În același context, Portman a dezvăluit rețeta de salată pe care o savura zilnic în copilărie. Este vorba despre o salată ideală pe timp de vară, care se prepară cu maximum cinci ingrediente: roșii, castraveți, lămâie, ulei de măsline și, ocazional, pătrunjel.
”I-aș spune salată tocată de inspirație orientalo-mediteraneană. O aveam la micul dejun, prânz și cină. Mama o făcea mereu”, a povestit actrița americană născută în Israel, citată de eatingwell.com, notează g4food.
Dincolo de simplitatea sa, salata din copilăria celebrei actrițe este sănătate curată. Astfel, roșiile pot micșora riscul bolilor de inimă, ajută la prevenirea cancerului și îmbunătățesc sănătatea pielii și digestia. Castravetele hidratează, are puține calorii și poate proteja împotriva unor boli precum cancerul și diabetul. Uleiul de măsline are efecte antiinflamatorii și anti-îmbătrânire, iar lămâia este bogată în vitamina C și antioxidanți, astfel că mulți o adaugă în apa de băut, potrivit aceleiași surse.
Salata pe care mâncat-o Natalie Portman toată copilăria este baza unei rețete publicate de cei de la eatingwell.
Este vorba despre salată tocată cu castraveți și roșii cu lămâie, care include câteva ingrediente în plus: oțet de vin alb, șalotă (ceapă franțuzească) și coajă de lămâie.
Mod de preparare. Amestecă o lingură de oțet de vin alb, o linguriță de coajă de lămâie, o lingură de suc de lămâie și ¾ linguriță de sare într-un bol mare. Taie un castravete, aproximativ o jumătate de kilogram de roșii și puțină șalotă, apoi adaugă-le în bol și amestecă cu vinegreta. Lasă totul la temperatura camerei timp de cel puțin o oră (sau până la două ore) înainte de servire. Înainte de servire, adaugă pătrunjel sau busuioc proaspăt tocat și amestecă. Servește salata cu o lingură cu fante, pentru a elimina astfel excesul de lichid.
Poftă bună!
Citește și Sandwich japonez cu căpșuni. Reteța de care te vei îndrăgosti instant, de la prima îmbucătură