Sandviș japonez cu căpșuni, un desert răcoritor de care te vei îndrăgosti instant. Rețeta este potrivită pentru sezonul cald și se poate servi atât ca gustare, cât și ca desert.
Citește și: Ciorbă de fasole ca la bunica acasă. 3 rețete ușor de pregătit, îți vor încânta papilele gustative
Mod de preparare
Amestecați smântâna, zahărul și vanilia într-un bol mare. Bateți cu un mixer electric până se formează vârfuri medii-tari, câteva minute. Întindeți aproximativ un sfert de cană cu frișcă într-un strat uniform pe fiecare dintre cele patru felii de pâine.
Așezați trei căpșuni în linie diagonală peste fiecare felie de pâine acoperită cu frișcă. Acoperiți căpșunile cu frișca rămasă (aproximativ 1/3 cană per felie de pâine) și întindeți pentru a crea o suprafață plană. Acoperiți cu cele patru felii de pâine rămase și apăsați ușor, scrie Rețetesivedete.ro.
Înfășurați fiecare sandviș strâns în folie de plastic. Dați la frigider până când umplutura se întărește, aproximativ două ore. Pentru a servi, desfășurați sandwich-urile cu ajutorul unui cuțit zimțat, tăiați și aruncați crustele. Tăiați fiecare sandwich japonez în jumătate în diagonală și serviți! Poftă bună!