Mod de preparare Prajitura fantezie Doina
Cu ajutorul unui mixer bateti untul intr-un castron pana cand acesta devine moale. Adaugati zahatul treptat si mixati pana obtineti o crema omogena. Puneti ouale pe rand, adaugati esenta de vanilie si amestecati pana cand toate ingredientele s-au incorporat.
Intr-un alt castron amestecati faina cu praful de copt. Adaugati treptat mixul de faina si praf de copt, alternand cu laptele, in castronul cu crema de unt preparata anterior. Amestecati cu mixerul la viteza medie pana cand obtineti un aluat de pandispan omogen. Se pune cacaua se amesteca bine si se pune la cuptor. Se lasa sa se racesca si se taie in doua.
Citește și: Rețetă! Cum se prepară Clafoutis, prăjitura rustică cu cireșe din bucătăria franțuzească
Crema pentru Prajitura fantezie Doina se prepara astfel: Cu mixerul se amesteca bine laptele cu zaharul, se adauga faina si se pune pe foc amestecand continuu. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune la racit intr-o cratita cu apa rece.
Margarina se pune pe foc sa se topeasca, se adauga peste crema, amestecand continuu, punem coaja rasa de la lamaie si zeama de la lamaia respectiva. Se pune la rece.
Crema se pune jumate pe prima foaie de blat, se pune a doua foie apoi se pune si restul de crema.
Am ornat cu ciocolata bucatele si mini bombonele.
Pofta buna!
Citește și: Prăjitură cu iaurt și ouă. Un desert delicios care îți va aminti de copilărie
Ingredientele si cantitatile le gasesti aici