În sezonul acesta, preparatele rapide de vară sunt un deliciu pe măsură. Iată o rețetă cu dovlecei care îi va lăsa cu gura căscată pe musafirii tăi.
Te-ar putea interesa și: Rețeta ideală pentru vară! Parfait grecesc cu iaurt și banane, delicios și rapid de preparat
@cosanzenele.gatescDaca nu stiti cum sa mai gatiti dovleceii, avem noi o idee foarte buna. Aceasta reteta este deja virala pe Instagram si TikTok, insa noi am modificat-o si am pregatit-o in stilul nostru… si a iesit o bunatate. Ne apucam de treaba? 📝Lista ingrediente: – zucchini sau dovlecei (mai mici); – 3-4 linguri de ulei de masline; -2-3 catei de usturoi; – o mana de patrunjel proaspat; – putin ardei iute proaspat (sau dulce – daca nu va place picant); – sucul de la jumatate de lamaie; – o lingurita coaja de lamaie; – cateva linguri de iaurt grecesc; – branza feta; – sare si piper; 👩🏻🍳Mod de pregatire: Crestam dovleceii, ii rasfatam cu putina sare si ii punem deoparte timp de 10-15 minute pentru a elimina apa din ei. Intre timp, pregatim sosul: usturoi, patrunjel, ardei iute (sau dulce daca nu va place picant), suc de lamaie, ulei de masline sare si piper. Stergem dovleceii de apa si ii punem la rumenit cu crestaturile pe tigaie, in putin ulei de masline, pana cand prind o crusta frumoasa. Ii intoarcem si pe partea cealalta, adaugam putina apa si acoperim cu un capac pentru cateva minute (pentru a se gati complet). Ii servim cu iaurt grecesc, branza feta, coaja de lamaie rasa si sosul plin de arome. Rezultatul? O bunatate pe care am zis ca o vom face in fiecare saptamana de acum inainte. Urmariti Cosanzenele Gatesc pentru mai multe delicii.♬ original sound – cosanzenele.gatesc
Cum se prepară:
Luați dovleceii, îi crestați ușor și îi presărați cu sare, după care îi lăsați deoparte 10-15 minute ca să se elimine excesul de apă. Între timp, pregătiți un sos aromat din usturoi tocat, pătrunjel, ardei iute, suc de lămâie și ulei de măsline, asezonat cu sare și piper.
După ce ați tamponat dovleceii cu un prosop ca să înlăturați apa, îi rumeniți în tigaie, cu partea crestată în jos, până capătă o crustă aurie. După care îi întoarceți pe cealaltă parte, adăugați puțină apă și îi acoperiți cu un capac pentru a se găti complet.
Preparatul final îl serviți cu iaurt grecesc, brânză feta fărâmițată, coajă de lămâie rasă și sosul proaspăt preparat. Ce rezultă este un preparat echilibrat, cu texturi variate și gust intens, numai bun pentru zilele calde de vară.
Rețeta de dovlecei rumeniți cu iaurt grecesc, brânză feta și sos din ierburi aromate este o rețetă simplă, dar plină de savoare, ce a atins popularitatea în mediul online, de la Instagram la TikTok. Această rețetă adaptată cu ingrediente locale și reimaginată într-un stil echilibrat este perfectă pentru orice masă în timpul verii.
Citește și: DELICIOS! Șuncă în zeamă de varză, după rețeta tradițională cu care mergi la sigur în orice anotimp