- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

DELICIOS! Șuncă în zeamă de varză, după rețeta tradițională cu care mergi la sigur în orice anotimp

20 Jun, 21:30 • Stefan Simion
Românii au numeroase rețete pentru prepararea șuncii de porc. Unii le preferă pe cele care se încheie cu afumarea acestui aperitiv delicios, alții aleg varianta tradițională ce presupune fierberea șuncii în zeamă de varză.
DELICIOS! Șuncă în zeamă de varză, după rețeta tradițională cu care mergi la sigur în orice anotimp

Șunca de porc în zeamă de varză este un preparat de succes în toate anotimpurile, nu doar iarna. Asta, în primul rând, datorită gustului irezistibil, dar și faptului că acest aperitiv poate fi păstrat luni bune după preparare.

Rețeta tradițională de șuncă în zeamă de varză este destul de simplă și se face rapid (două ore) în comparație cu varianta ce are ca ultim pas afumarea.

Iată, mai jos, care sunt ingredientele necesare și pașii acestei rețete ce garantează un rezultat delicios.

Citește și Salata-vedetă a verii 2025! Un deliciu cu ardei copți, năut crocant, quinoa și sos picant de lămâie

Ingrediente pentru rețeta de șuncă în zeamă de varză

  • patru bucăți de slănină cu șoric
  • patru bucăți subțiri de slănină cu fâșii de carne
  • două căpățâni de usturoi
  • doi litri de zeamă de varză pentru fiert
  • condimente după gust
  • sare
  • piper
  • ardei iute tocat fin
  • cimbru uscat

Cum se prepară șunca în zeamă de varză

Se condimentează foarte bine bucățile de șuncă, folosind pentru asta usturoi pisat, cimbru, sare, piper și ardei iute

Se așază bucățile una peste alta (o bucata de slănina cu șoric peste una de slanină cu carne și așa mai departe), apoi se leagă strâns cu o sfoară

Se așază într-o cratiță, se toarnă zeamă de varza și se fierb la foc potrivit, timp de 30 de minute din momentul în care începe fierberea

Se lasă peste noapte la rece, iar apoi se poate păstra în congelator, notează gustos.ro.

Poftă bună tuturor!

Citește și Pescobar umblă cu caracatița vopsită prin Londra. Britanicii s-au arătat dezgustați de preparatele afaceristului: „Prima mușcătură a fost îngrozitoare. Are un gust oribil”

Urmărește Daily Business pe Google News
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult