Șunca de porc în zeamă de varză este un preparat de succes în toate anotimpurile, nu doar iarna. Asta, în primul rând, datorită gustului irezistibil, dar și faptului că acest aperitiv poate fi păstrat luni bune după preparare.
Rețeta tradițională de șuncă în zeamă de varză este destul de simplă și se face rapid (două ore) în comparație cu varianta ce are ca ultim pas afumarea.
Iată, mai jos, care sunt ingredientele necesare și pașii acestei rețete ce garantează un rezultat delicios.
Citește și Salata-vedetă a verii 2025! Un deliciu cu ardei copți, năut crocant, quinoa și sos picant de lămâie
Se condimentează foarte bine bucățile de șuncă, folosind pentru asta usturoi pisat, cimbru, sare, piper și ardei iute
Se așază bucățile una peste alta (o bucata de slănina cu șoric peste una de slanină cu carne și așa mai departe), apoi se leagă strâns cu o sfoară
Se așază într-o cratiță, se toarnă zeamă de varza și se fierb la foc potrivit, timp de 30 de minute din momentul în care începe fierberea
Se lasă peste noapte la rece, iar apoi se poate păstra în congelator, notează gustos.ro.
Poftă bună tuturor!