- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Românii sunt fanii trotinetelor electrice! Iată în ce procent au crescut vânzările

12 Jun, 15:28 • Cornel Ghimeșan
Românii preferă trotinetele electrice. În ultimul an vânzările au crescut cu aproximativ 10%. Acest lucru se datorează faptului că oamenii încearcă să își reducă costurile și, de asemenea, pentru că au realizar problema emisiilor de gaze cu efect de seră.
Românii sunt fanii trotinetelor electrice! Iată în ce procent au crescut vânzările

În ultimul an, vânzările de trotinete au crescut semnificativ, respectiv nu mai puțin de 10%. Concomitent, prețul mediu de vânzare per unitate a înregistrat o scădere tot de zece procente, dat fiind că s-au iefrinit și materiile prime. Românii au achiziționat aproximativ 50.ooo de trotinete electrice noi.

Ciește și: Românii pot merge cu trenul CFR în Turcia și Bulgaria. Bilete ieftine scoase la vânzare

Această creștere este justificată și de faptul că trotinetele electrice sunt extrem de ușor de utilizat, iar faptul că sunt vehiculă verzi asigură cumpărătorii că vor avea costuri mici de mentenanță și de rulare. Un alt argument important a fost și faptul că evoMAG are cel mai mare service de trotinete din București, acesta fiind retailerul cu cea mai mare gama de trotinete din România. La fel ca în cazul bicicletelor, trotinetele înlocuiesc mașinile, fiind foarte utile în cazul orașelor aglomerate, fiind și o alternativă mai ieftină.

„În mod particular, în București, cererea de trotinete electrice este mai mare pe măsură ce Capitala devine un oraș în care parcarea mașinii personale într-un loc de proximitate este tot mai dificilă, iar costurile de parcare au crescut accelerat. De aceea, trotinetele devin mijloace de transport foarte convenabile, utile și rapide. În prezent, Capitala este cea mai mare piață de vânzare a vehiculelor electrice pentru evoMAG, reprezentând 40% din totalul categoriei” a declarat Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

Vehiculele electrice la mare căutare

Și vânzările de biciclete și scutere electrice au înregistrat o creștere a vânzării similară cu cea a trotinetelor. Aceasta tendință de creștere a categoriei electrice va fi susținută pe termen mediu și lung, dat fiind că lumea a început să realizeze problema uriașă a emisiilor de gaze cu efect de seră și a poluării.

Anul acesta, vânzările de vehicule electrice vor reprezenta circa 10% din cifra de afaceri totală a evoMAG.

„Deși trebuia să înceapă de circa 2 luni, fereastra de vânzări accelerate de trotinete electrice, care coincide perioadei cu temperaturi calde din an, abia s-a deschis. Ne așteptăm, astfel, ca piața să stagneze în 2023”, mai spune Mihai Pătrașcu.

În prezent, evoMAG listează toată gama de produse din această categorie, astfel că oferă trotinete cu prețuri de la 1.400 de lei, până la 14.000 de lei.

Citește și: Profituri-record pentru marile lanțuri străine de hypermarketuri, în România. Nemții au dat lovitura. Care e magazinul cu cea mai mare creștere

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult