- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Salarii în Marketing 2024. Câți bani câștigă specialiștii în acest domeniu într-o continuă dezvoltare

16 Jun, 16:33 • Cornel Ghimeșan
Salarii în Marketing 2024. Românii vor să știe ce salarii sunt în diverse domenii, iar accesul la astfel de informații este mult mai la îndemână față de alți ani.
Salarii în Marketing 2024. Câți bani câștigă specialiștii în acest domeniu într-o continuă dezvoltare

Salarii în marketing 2024. În plus, mai nou, angajatorii din România vor fi obligați să treacă și salariile atunci când pun un anunț de angajare, în urma unor directive impuse de UE. Doi ani au la dispoziție companiilor românești să se conformeze.

Acum, peste 40% dintre companiile din țară pun afișează deja salariul, în rest celelalte preferă să păstre ze salariile confidențiale.

Citește și Bani mai mulți pentru antreprenori. Guvernul a suplimentat bugetul pentru includerea a încă 2.000 de firme într-o schemă de ajutor

Un domeniu care s-a dezvoltat enorm în ultimii ani și care a devenit foarte popular și bine plătit este marketingul. Departamentele de marketing sunt prezente cam în toate companiile mari. Salariile din acest domeniu variază în funcție de nivelul de experiență, locație, dimensiunea companiei, etc.

În momentul de față, în țara noastră, salariul mediu net e de 1.085 de euro. În schimb, cei care lucrează în acest domeniu în afara țării încasează un salariu mediu net de 1.256 de euro, conform datelor BestJobs.

Salarii în Marketing

Marketing Specialist

În orice departament de marketing există mai multe funcții. Un Marketing Specialist, dacă e la început de drum, încasează 601 euro, dacă are ceva experiență ia 997 euro, iar un Senior Marketing Specialist primește 1.261 de euro.

„Jobul unui specialist marketing digital vine cu multe responsabilităţi, iar candidatul ideal trebuie să aibă studii superioare în marketing sau alte domenii relevante, cunoştinţe de limba română şi engleză, nivel avansat, precum şi să fie familiarizat cu platformele de socializare, de advertising sau de SEO, la care se adaugă pachetul de soft skills, ca de exemplu creativitate, dorinţa de dezvoltare şi învăţare continuă, gândire critică şi analitică, precum şi abilităţi de organizare şi management al timpului. Deşi conform datelor din Ghidul Salariilor BestJobs marketingul este unul dintre domeniile pentru care oferta salarială a scăzut faţă de anul trecut, salariul pentru poziţia de specialist marketing digital porneşte de la 700 de euro pe lună şi poate ajunge până la 1.800 euro pe lună, în funcţie de experienţă şi senioritate. Cele mai multe astfel de poziţii sunt în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Târgu-Mureş, Galaţi“, a declarat Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Specialist Trade Marketing

  • Junior: 661 de euro
  • Mid: 1.261 de euro
  • Senior: 1.442 de euro

Brand Manager

  • Junior: 901 euro
  • Mid: 1.033 euro
  • Senior: 1.346 euro

Specialist E-commerce

  • Junior: 997 euro
  • Mid: 1.201 euro
  • Senior: 2.139 euro.

Coordonator Marketing

Un coordonator în acest domeniu, de nivel junior, poate câștiga 1.282 de euro, în timp ce un senior poate ajugne și până la 2.597 de euro.

  • Junior: 1.282 euro
  • Mid: 2.174 euro
  • Senior: 2.597 euro

PR Manager

  • Mid: 770 euro
  • Senior: 1.586 euro

Copywriter

1.070 de euro

Specialist Social Media 894 euro

Specialist Digital Marketing 924 euro

Performance /PPC Marketing 1.228 euro

Director Marketing 3.032 euro.

Citește și Românii care primesc un nou ajutor de la stat în 2024. Ce condiții trebuie să îndeplinească

În general, angajații pe astfel de poziții primesc și beneficii extrasalariale, cum ar fi abonament la clinică medicală, tichete de masă, prime de sărbători, acces la traininguri și cursuri de dezvoltare.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult