- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Sărbătoare mare la români pe 4 decembrie! Iată ce rugăciune trebuie să spui pentru noroc și vindecare

04 Dec, 08:10 • Bumbeneci Diana
Astăzi este o sărbătoare foarte mare la români. Ce e bine să facă toți credincioșii pentru a le merge bine tot anul.
Sărbătoare mare la români pe 4 decembrie! Iată ce rugăciune trebuie să spui pentru noroc și vindecare

Biserica Ortodoxă o prăznuiește la această dată pe Sfânta Mare Muceniță Varvara. Sfânta este grabnic ajutătoare și tămăduitoare a tuturor creștinilor care cu credință se roagă.

Sfânta Mare Muceniță Varvara din Heliopolis este ocrotitoarea familiei, protejând pe copii de pericole și apărându-i de boli, fiind totodată și ocrotitoarea sufletelor celor care se află în ceasul morții. Este serbată în calendarul ortodox în data de 4 decembrie.

Sfânta Mare Muceniță Varvara a trăit în timpul împăratului persecutor al creștinilor Dioclețian (284-305) și a comperatorului său Maximian. Ieromonahul Macarie de la mănăstirea atonită Simonopetra scrie în lucrarea sa „Sinaxarul- Vieţile Sfinţilor pe luna Decembrie” că Sfânta Varvara a fost „fiica unui păgân bogat din cetatea Helipolis, pe nume Dioscor”. În această zi, creștinii se roagă pentru bunăstare, pentru sănătate și pentru liniște sufletească, iar în rândul ortodocșilor se spune de sute de ani aceeași rugăciune.

Rugăciunea pe care trebuie să o spui de această sărbătoare

„Către tine ca la un adevărat izvor de vindecări şi grabnică tămăduire şi mult-minunată, Sfântă Fecioară Mare Muceniţă Varvara, noi, ticăloşii, scăpăm şi către sfântul tău chip cu nevoinţă căzând, ne rugăm: vezi rănile păcatelor noastre cele de peste tot trupul, vezi neputinţa sufletelor noastre, şi pe acestea cu obişnuita învăţătură a milosârdiei tale şi cu bună silinţă vindecă-le degrabă. Ia aminte la glasul rugăciunii noastre, nu trece cu vederea suspinele aduse din ticăloasele noastre inimi şi ascultă strigarea noastră, ca ceea ce eşti singura noastră scăpare, care ai închipuit prin trei ferestre pe Preasfânta cea de o fiinţă şi nedespărţită Treime în baia părintească ce ţi se zidea. Pe Aceea roag-o pentru noi, păcătoşii şi netrebnicii robii tăi, ca să ne miluiască acum şi în ziua morţii noastre. Închină-te Părintelui ceresc, ca pe noi cei căzuţi sub povara păcatelor să ne ridice spre cuvântarea slavei Sale şi să ne îndrepteze, ca întotdeauna să avem sus inimile, să gândim la calea de sus, iar nu la cele pământeşti.

Sfânta Varvara - sărbătoare 4 decembrie
Sfânta Varvara – sărbătoare 4 decembrie

Rănile tale să ne slobozească din rănile păcatelor; sângele tău, cel ce de multe ori în chinuri s-a vărsat, să cureţe sufletele şi trupurile noastre de toată spurcăciunea; moartea ta să ne dea nouă să murim spovediţi şi împărtăşiţi cu Trupul şi Sângele lui Hristos, căci în fiecare facere de bine eşti preamărită, şi mai vârtos întru aceasta, că tot cel ce are nădejde la tine şi pururea te cheamă spre ajutor de moartea cea grabnică scapă; de care şi pe noi, ticăloşii, ne izbăveşte, fecioară curată, Mare Muceniţă Varvara.

 Și cu rugăciunile tale întru tot puternice învredniceşte-ne a sta de-a dreapta lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, şi să auzim glasul ce va zice: „Slugă bună şi credincioasă, intră întru bucuria Domnului tău”. Amin. 

Citește și: Sfântul Nicolae 2023. Ce nume se sărbătoresc în România pe 6 decembrie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult