- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Shakira, acuzată din nou de fraudă fiscală. Suma pentru care fosta soţie a lui Gerard Pique riscă opt ani de puşcărie

26 Sep, 21:05 • Cornel Ghimeșan
Shakira, cunoscută drept regina muzicii pop latino, s-ar putea lupta cu un al doilea proces în Spania, fiind acuzată că ar datora milioane de euro fiscului. Un procuror spaniol a depus deja o a nouă plângere fiscală împotriva cântăreței columbiene, pe care a acuzat-o că a fraudat statul spaniol, cu 6,7 milioane de euro în 2018.
Shakira, acuzată din nou de fraudă fiscală. Suma pentru care fosta soţie a lui Gerard Pique riscă opt ani de puşcărie

Shakira, acuzată din nou de fraudă fiscală. Vedeta ar fi folosit un offshore, cu sediul într-un paradis fiscal, pentru a evita plata taxelor și a impozitelor, şi este acuzată că ar datora autorităților fiscale spaniole aproape 6,7 milioane de euro. Shakira mai are un proces, care va începe în în noiembrie, la Barcelona, în care neagă că nu a plătit impozite de 14,5 milioane de euro pentru perioada 2012-2014. Procurorul public din Spania a cerut pentru acest proces o pedeapsă de închisoare de opt ani și două luni, precum și o amendă de 23,8 milioane de euro, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Cât de bine își plătea Pescobar angajații. Ce salariu avea un bucătar din Sri Lanka la „Taverna Racilor”

În acest al doilea caz, procurorul susține că, în 2018, Shakira a omis să declare profituri de 12,5 milioane de dolari din plata unui avans pentru turneul său El Dorado World Tour. Procurorii susțin că ea era rezidentă în Spania și, prin urmare, era obligată să își impoziteze acolo toate veniturile mondiale, indiferent de locul în care au fost obținute. O anchetă preliminară a început în luna iulie după un raport al fiscului cu privire la două posibile infracţiuni legate de veniturile şi impozitele sale pe proprietăţi aferente anului 2018.

Citeşte şi: Veşti proaste pentru românii care îşi fac vacanţele în străinătate. Se schimbă legea, ce taxă urmează să achite

Pe de altă parte, Shakira a declarat de mai multe ori că este nevinovată şi a negat acuzaţiile care i-au fost aduse în primul proces, considerând că ea trebuia să plătească taxe în Bahamas în 2012, 2013 şi 2014, nu în Spania. Totuşi, ea a anunţat că a plătit între timp toate taxele, plus dobânzile aferente. În iulie 2022, ea a respins un acord cu procurorii din Spania, unde a locuit – cu mai multe pauze – alături de fostul ei partener de viaţă Gerard Pique, fost membru al naţionalei de fotbal a Spaniei şi al echipei F.C. Barcelona. Cei doi s-au despărţit între timp, iar Shakira s-a mutat la Miami alături de cei doi fii ai lor.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult