- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

ȘOCANT! Nimeni nu se aștepta la asta! S-a aflat ce conțin cunoscutele merdenele de la Luca

16 Jul, 12:23 • Constantin Cristina
N-o să vă vină să credeți ce conțin, de fapt, merdenelele cu brânză de la simigeriile Luca. Deși au un preț accesibil pentru toate buzunarele și este potrivită pentru orice moment al zilei, atât pentru tineri, cât și pentru vârstnici, puțini știu ce conțin acestea.
ȘOCANT! Nimeni nu se aștepta la asta! S-a aflat ce conțin cunoscutele merdenele de la Luca

Merdenelele cu brânză sunt celebrele produse de patiserie care se regăsesc în majoritatea simigeriilor, în special în cele Luca. Sunt accesibile, însă, acum, s-a aflat ce conțin, a transmis cancan.ro.

Bucureștenii formează cozi infernale pentru a cumpăra produsele de la această patiserie. Pentru că se găsesc la orice colț de stradă, românii se opresc să-și ia câte o gustare rapidă, caldă și delicioasă, mai exact, un covrig, pâine caldă, merdenele cu brânză.

Citește și: Covrigii – alimentul la îndemâna oricărui român. Ce conțin de fapt produsele de patiserie pe care le poți cumpăra cu 1 leu sau 2

ȘOCANT! Nimeni nu se aștepta la asta! S-a aflat ce conțin cunoscutele merdenele de la Luca

Deși merdenelele sunt printre cele mai îndrăgite de către clienți, puțini știu și ce conțin acestea. Așadar, pentru 100 de grame conțin 331,5 calorii, pentru care, ca să nu se depună la siluetă, ar trebui să alergi jumătate de oră.

De asemenea, avertismentul a fost publicat și pe site-ul oficial: „Acest aliment conține 331.5 kilocalorii (calorii) pe 100 de grame, reprezentând 16.58% din totalul de 2000 de calorii recomandat zilnic”. Mai mult, acestea conțin: carbohidrați, proteine, grăsimi, fibre, zahăr și sare. Au 48 de grame de glucide, 9 grame de proteine, peste 10 grame de grăsimi.

merdenele
merdenele

 

Printre preferatele românilor se regăsesc și covridogii. Sunt, mai precis, niște crenvurști înveliți într-un aluat pufos de covrig, peste care se prepară semințe de mac sau de susan, chimen, etc.

Rețeta covridogi

Aluatul – 100 g de faină albă de grâu, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare.
Crenvurst de porc – 50 de g (carne de porc 51%, apă, carne de pui 9%, ceafă de porc 5% (fără piele), carne de vită 3%, proteine (din carne de porc). Sare, amidon, proteine din lapte, stabilizatori (difosfați, trifosfați), zaharuri ( lactoză, dextroză), condimente, conservanți (acid lactic, acetați de sodiu, lactat de calciu, azotat de sodiu), potențiator de gust (monoglutamat), agent de îngroșare (lactat de sodiu), antioxidant (acid ascorbic), aromă de fum, colorant (carmin).

Alte articole: În ce situație a fost pus un bărbat din Constanța la un magazin Kaufland. După ce a ajuns la casă a avut parte de un șoc uriaș