- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Covrigii – alimentul la îndemâna oricărui român. Ce conțin de fapt produsele de patiserie pe care le poți cumpăra cu 1 leu sau 2

16 Apr, 21:30 • Bumbeneci Diana
Ce conțin covrigii pe care îi luăm cu 2 lei de la orice covrigărie. Nimeni nu a știut.
Covrigii - alimentul la îndemâna oricărui român. Ce conțin de fapt produsele de patiserie pe care le poți cumpăra cu 1 leu sau 2

Fie că suntem în drum spre muncă, în parc, la o simplă plimbare sau într-o călătorie, covrigii fac parte din lista generală a celor mai ușoare alimente de cumpărat. Iată ce conțin aceștia, de fapt, anunță Spynews.

Mulți oameni cumpără covrigi de la patiserie sau covrigărie, pentru că această gustare este ieftină, dar și bună. Cu toate acestea, nu mulți știu ce conțin covrigii pe care îi cumpărăm cu 2 lei de la orice covrigărie, dar mai ales cât de periculoși pot fi dacă sunt consumați în cantități mari.

Covrigii cu 2 lei de la orice covrigărie sunt bogați în carbohidrați și nutrienți, dar săraci în grăsimi și proteine. Acum vă vom prezenta mai exact ce conțin atât covrigii tari, cât și covrigii moi de la patiserie.

Ai mai putea citi și: Un nou ajutor de la stat! Cum pot primi românii 15.000 de lei GRATIS de la Guvern

Covrigi
Covrigi

Un singur covrig mediu moale, sărat conține 408 calori, 4 grame de grăsime, 10 grame de proteine, 84 grame de carbohidrați, 1 gram de zahăr, 2 grame de fibre, 41% din valoarea zilnică de sodiu, 7% din valoarea zilnică de folat, 17% din valoarea zilnică de cupru, 26% din valoarea zilnică de calca, 32% din valoarea zilnică de niacină, 26% din valoarea zilnică de riboflavină, 37% din valoarea zilnică de seleniu, 40% din valoarea zilnică de tiamină și 10% din valoarea zilnică de zinc.

Un singur covrig tare, sărat conține 163 calori, 1 gram de grăsime, 4 grame de proteine, 34 grame de carbohidrați, 1 gram de zahăr, 1 gram de fibre, 23% din valoarea zilnică de sodiu, 19% din valoarea zilnică de folat, 7% din valoarea zilnică de cupru, 11% din valoarea zilnică de calca, 14% din valoarea zilnică de niacină, 11% din valoarea zilnică de riboflavină, 3% din valoarea zilnică de seleniu, 15% din valoarea zilnică de tiamină și 4% din valoarea zilnică de zinc”, notează sursa citată.

Ai mai putea citi: ANM anunță cum va fi vremea de Paște și în Săptămâna Patimilor

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult