- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Surpriză de proporţii! Ce salariu încasează Edi Iordănescu de la FRF: „Eu n-aş sta. E antrenor de 5 milioane pe an”

20 Nov, 15:07 • Russo George
Edward Iordănescu (45 de ani) a reușit o performanță impresionantă și a obținut calificarea la EURO 2024, al șaselea turneu continental din istoria naționalei României. De altfel, acesta era și obiectivul fixat de Federația Română de Fotbal.
Surpriză de proporţii! Ce salariu încasează Edi Iordănescu de la FRF: Eu n-aş sta. E antrenor de 5 milioane pe an

Performanța a fost obținută în condițiile în care selecționerul Edi Iordănescu este plătit mult sub nivelul altor antrenori din Europa, potrivit fostului şef al LPF, Dumitru Dragomir, care este convind că antrenorul naţionalei ar putea câştiga de cel puţin trei ori mai mult în campionatele din Europa sau sume de-a dreptul impresionante în Golf.

“Are 30 de mii de euro pe lună, deci 360 de mii de euro pe an. Dacă aș fi în locul lui nu aș sta sub un milion. După rezultatele astea dacă se supără și nu merge în Germania, e antrenor de 5 milioane de euro în Arabia Saudită. E unul dintre cei care a calificat o echipă națională la un turneu final”, a spus Dumitru Dragomir, la Fanatik.ro.

Horia Ivanovici, se pare că în urma unui mesaj de la selecţioner, a intervenit pentru a dezvălui adevărata sumă pe care o primește lunar acesta de la FRF.

„Chiar acum vorbeam cu selecționerul, mi-a zis selecționerul să îi transmit lui Dumitru Dragomir, pe care îl iubește și îl stimează, că nu are 30.000 salariu pe lună, are 20.000 pe lună. Îl citez pe Edi Iordănescu: ‘Veneam și gratis la echipa națională.‘

Deci 20.000 de euro pe lună are Edi Iordănescu, care sincer, pentru un selecționer, e puțin, e ca și cum a venit pe gratis”, a spus Horia Ivanovici.

Edi Iordănescu, în negocieri cu FRF după ce a calificat România la Euro 2024

Iordănescu nu ştie încă dacă va rămâne antrenorul naţionalei României şi după EURO 2024. Discuţiile cu Răzvan Burleanu vor demara după România – Elveţia.

FRF a avut un mesaj clar pentru Edi Iordănescu, după ce selecţionerul i-a anunţat pe oficialii Federaţiei că va pleca de la naţionala României după EURO 2024. Acum, după ce a calificat echipa la EURO, Edi primeşte replica de la Mihai Stoichiţă.

„Se alintă, credeţi-mă. Este din familia Iordănescu, îl ştiu şi pe taică-su. Se alintă. Este prea tânăr ca să meargă prin ţările prin care am fost şi eu, să ia globul la pas. Nu este cea mai mare fericire.

Ei negociază perioada, eu doar pot să propun. Eu am vorbit cu el că rămâne şi în următoarele preliminarii”, a spus Mihai Stoichiţă.

Citeşte şi: Companiile de stat domină Bursa de Valori Bucureşti în 2023. Creşteri spectaculoase ale veniturilor