- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Sute de noi locuri de muncă în România. O fabrică își reia activitatea după 15 ani de absență

13 Apr, 23:33 • Cornel Ghimeșan
O fabrică de armament din Reșița se pregătește să-și reia activitatea, după o absență de 15 ani. Uzina urmează să treacă printr-un proces de modernizare înainte de redeschidere.
Sute de noi locuri de muncă în România. O fabrică își reia activitatea după 15 ani de absență

Aproximativ o sută de lucrători vor începe să lucreze la uzină. Autoritățile consideră că proiectul va revitaliza orașul Reșița în industria de armament europeană.

Pentru renovarea fabricii din Reșița au fost necesare investiții făcute de o companie care are sediul la Dubai.

Citește și Sorin Grindeanu, anunț final despre A7. „Se poate face până la finalul anului”

Noi locuri de muncă în România. O fabrică își reia activitatea

Flavius Nedelcea, secretar de stat în Ministerul Economiei, spune că acest acord inițial va angaja până la 75 de persoane. Numărul angajaților va tot crește în următoarele etape până se va ajunge la 200 – 300. Ulterior, după o perioadă, fabrica va face din nou angajări.

„Nucleul Arsenal va rămâne neatins, deci baza cea veche va fi pregătită pentru a produce în continuare producţie ţeavă de tun sau tot ce va fi legat de acest obiectiv, de această armă. Pe lângă aceasta, vom produce şi obuze”, a declarat Flavius Nedelcea, citat de Observator.

După ce fabrica își reia activitatea, peste 400 de tone de oțel vor fi transformate în armament. Prefectul Ioan Dragomir a spus că până la final de an vor exista dificultăți în gestionarea stocării de produse militare.

Ionuț Chisăliță, directorul fabricii, e convins că după ce se încheie procesul de modernizare fabrica va contribui la industria militară europeană.

„O să vedeţi că, într-un termen foarte scurt, după ce vom asigura toată această infrastructură, vom începe să şi producem şi, repet, Reşiţa va redeveni unul dintre pilonii industriei militare din România şi, cred eu, chiar şi din Europa”, a spus Ionuț Chisăliță.

Citește și Secretul despre cea mai populară destinație de vacanță a românilor. Agențiile nu vor să se știe: „Așa rămâneți fără bani!”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult