- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Taxa de care vor scăpa românii de la 1 iunie 2023. Nu vor fi obligați să o mai achite pentru 3 luni

29 May, 19:58 • Constantin Cristina
Anunțul momentului! Românii vor fi scutiți pentru 3 luni de o esențială taxă începând cu data de 1 iunie 2023.
Taxa de care vor scăpa românii de la 1 iunie 2023. Nu vor fi obligați să o mai achite pentru 3 luni

Începutul de săptămână vine cu o veste favorabilă pentru cetățenii români! De la 1 iunie 2023 taxa de la Podul Fetești nu va mai trebui achitată, urmând să fie suspendată pe o perioadă de trei luni, a transmis cancan.ro.

Citește și: Taxa de pod de la Feteşti, suspendată până la finalizarea lucrărilor peste brațul Borcea. Sorin Grindeanu: ”Reparațiile sper să se termine până la început de august”

Taxa de care vor scăpa românii din 1 iunie 2023. Nu vor fi obligați să o mai achite pentru 3 luni

Decizia a fost luată în urma unui proiect de ordin al Ministerului Transporturilor. Mai exact, vestea bună începe din 1 iunie și ține până la 31 august 2023, perioadă în care cetățenii nu vor mai fi obligați să achite această taxă.

Mai concret, măsura se aplică pentru taxa de pod de la Fetești, de pe Autostrada Soarelui (A2). Decizie luată de către Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

De asemenea, măsura se aplică pentru toate categoriile de vehicule, fără restricții, până când lucrările porțiunii care se vor afla în curs pentru reabilitare vor ajunge la final, adica 31 august 2023.

Potrivit Ministerului Transporturilor, decizia va intra în aplicare cu data de 1 iunie, de Ziua Copilului. Mai mult, Lucrările CNAIR au început încă din luna februarie a acestui an (brațul Borcea), iar Calea II este închis circulației. Începând cu data de 1 septembrie 2023, taxa de pod de la Fetești urmează a fi reintrodusă, așa cum există la momentul actual.

taxa de pod de la Fetești
taxa de pod de la Fetești

„În prezent, taxa de pod la Feteşti este obligatorie. Pentru suspendarea achitării acesteia sunt necesare anumite demersuri juridice. Astfel, până la suspendarea efectivă a taxei de trecere a podurilor dunărene, cei care le tranzitează trebuie să achite această taxă, în caz contrar fiind emis PVC (Proces Verbal de contravenție)”, transmitea CNAIR recent.

Tariful poate fi plătit atât la punctul de trecere, cât și prin SMS/online. Taxele de pod de la Fetești la momentul actual sunt următoarele:

  • În cazul autoturismelor mai mici de 3,5 tone, plata este de 13 lei (o trecere) sau 208 lei pentru 20 de treceri;
  • În cazul microbuzelor și vehiculelor între 3,5 și 12 tone, plata este de 47 de lei (o trecere) sau 818 lei (20 de treceri);
  • În cazul autocarelor și a vehiculelor mai mari de 12 tone, plata este de 64 de lei (o trecere) sau 1.114 lei (20 de treceri);
  • În cazul vehiculelor mai mari de 12 tone, șoferii plătesc 91 de lei pentru o trecere sau 1.584 de lei pentru 20 de treceri.

Alte articole: CNAIR, prima reacție oficială, după ce ministrul Grindeanu a spus că se anulează taxa de pod de la Fetești! „În prezent taxa de pod la Fetești este obligatorie”