- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Mâncare de teci după rețeta oltenească. Se face rapid și ușor, iar rezultatul este DELICIOS!

01 Jun, 15:07 • Stefan Simion
O rețetă din bucătăria oltenească tradițională, pentru mâncarea de teci, a devenit virală. Motivele? Se face rapid și ușor, iar rezultatul, după cum garantează gospodinele, este DELICIOS!
Mâncare de teci după rețeta oltenească. Se face rapid și ușor, iar rezultatul este DELICIOS!

Ideală în special în anotimpurile calde, rețeta mâncării de teci este una dintre cele care amintesc, cu siguranță, de gusturile copilăriei. Se face de generații, iar varianta oltenească a acestei rețete s-a viralizat datorită gospodinelor care au știut-o s-o ”împacheteze” cum nu se poate mai bine.

Varianta oltenească a rețetei a fost promovată pe TikTok de grupul Cosânzenele Gătesc și s-a răspândit foarte rapid în rândul celor care vor s-o facă și ei.

Marele avantaj al acestei rețete de mâncare de teci este acela că se face rapid și simplu. Plus că, judecând după ingredientele necesare, nici nu este scumpă.

Citește și Reţeta de peste 100 de ani de ciorbă de varză dulce cu aripioare. Doar bunicile o făceau aşa!

Ingrediente pentru mâncare de teci după rețeta oltenească

  • 1 kg de teci de fasole, curățate și spălate
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă mare
  • 400 g suc de roșii
  • Pentru îngroșare: un cartof mare ras sau un rântaș făcut dintr-o lingură de făină și puțină apă
  • sare și piper după gust
  • 2 linguri ulei
  • apă cât să acopere ingredientele
  • verdețuri proaspete (pătrunjel și mărar)
  • câțiva căței de usturoi, după gust

Cum se prepară mâncarea de teci

Rețeta se face rapid, este ușor de preparat și ideală pentru orice zi când dorești o mâncare gustoasă și hrănitoare, notează click.

Iată care sunt pașii rețetei:

  • Se călesc ceapa, morcovul și ardeiul în puțin ulei, apoi se adaugă tecile de fasole și apă cât să le acopere.
  • Se lasă la fiert, cu capac, aproximativ 30 de minute, până când păstăile sunt moi.
  • Se adaugă sucul de roșii, sare și piper și se mai fierbe încă 10 minute. Pentru îngroșare, se poate folosi fie rântașul, după rețeta bunicii, fie cartoful ras pus de la început în oală.
  • La final, se adaugă usturoiul mărunțit și verdețurile proaspete, care dau gustul inconfundabil al mâncării de teci.

Gospodinele recomandă să fie servită cu pâine caldă, astfel că tot ce mai rămâne de spus este spor la treabă și… poftă bună!

Citește și Fructul care curăță ficatul și conține vitamina C

Urmărește Daily Business pe Google News
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult