- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Teoria conspirației: câți dintre români cred că există extratereștri

25 Apr, 19:36 • Stefan Simion
Există extratereștri? Ce sunt OZN-urile? | În ultimele luni a început să se discute în spațiul public, atât în SUA, cât și în România, din ce în ce mai mult despre OZN-uri. Unii dintre cetățenii țării noastre sunt ferm convinși că există viață extraterestră, alții sunt de părere că acest lucru e doar o păcăleală. Iată ce spune, totuși, cel mai recent sondaj. 
Teoria conspirației: câți dintre români cred că există extratereștri

Cu prilejul lansării unui nou serial despre OZN-uri, National Geographic a realizat un studiu ce reflectă opiniile și percepțiile oamenilor despre fenomenul OZN în România.

55% dintre persoanele intervievate cred că există OZN-uri, 24% dintre respondenți nu cred în existența OZN-urilor, iar restul au preferat să rămână rezervați.

Foarte interesant, 5% dintre românii chestionați susțin că au văzut OZN-uri sau au avut un contact cu extratereștrii.

 

Românii cer mai multă transparență din partea guvernelor, pe tema OZN-urilor

 

Potrivit aceluiași studiu, bărbații (59%) sunt mai predispuși să considere că OZN-urile există, în comparație cu femeile (51%). Persoanele în vârstă sunt, de asemenea, mai înclinate să creadă în existența OZN-urilor.

Mai mult, trei din cinci respondenți (60%) spun că există dovezi ale existenței unei civilizații extraterestre, în timp ce aproape un sfert dintre respondenți (23%) au o opinie contrară.

77% dintre participanții la studiu cred că OZN-urile pot avea forma unei nave spațiale, în timp ce 9% cred că OZN-urile există sub forma unor extratereștri.

61% dintre români cer mai multă transparență din parte guvernelor. Mai precis, ei susțin că structurile guvernamentale ale statelor ar trebui să colecteze și să dezvăluie informații despre OZN-uri, în timp ce 16% consideră că autoritățile ar trebui să colecteze, dar să nu dezvăluie niciun detaliu. 6% dintre respondenți consideră că guvernele nu ar trebui să colecteze date despre OZN-uri.

Principala sursă de informare despre OZN-uri pentru români este internetul (92%), urmat de cărți (42%) și emisiuni TV (41%).

Sondajul a fost realizat de Kantar Public în luna martie 2023, în rândul rezidenților români cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult