- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un moment istoric în lumea alimentelor. Untul de muscă ar putea ajunge în scurt timp pe rafturile magazinelor

07 Feb, 10:00 • Bumbeneci Diana
După făina de greieri, untul de muscă ar putea deveni aliment. Cercetătorii din domeniu vor să revoluționeze lumea alimentelor.
Un moment istoric în lumea alimentelor. Untul de muscă ar putea ajunge în scurt timp pe rafturile magazinelor

Cercetătorii de la Universitatea Gent din Belgia au creat o grăsime din larve, menită să înlocuiască untul în gofre, prăjituri și biscuiții. Oamenii de știință care s-au ocupat de studiu sunt de părere că utilizarea grăsimii provenite de la insecte este mai sustenabilă decât produsele lactate.

Untul de muscă, în ochii cercetătorilor

Conform cercetărilor, alimentele din insecte au niveluri ridicate de proteină, vitamine, fibre și minerale, iar cercetătorii din alte părți ale Europei le privesc ca pe o alternativă mai prietenoasă cu mediul și mai ieftină la alte tipuri de produse animale.

Specialiștii înmoaie larvele de muscă neagră într-un castron cu apă, le pun într-un blender pentru a obține o pastă netedă de culoare gri, iar apoi folosesc o centrifugă de bucătărie pentru a separa untul de insecte, scrie The Guardian.

„Există mai multe aspecte pozitive în utilizarea ingredientelor din insecte. Ele sunt mai sustenabile deoarece folosesc mai puțin teren (decât bovinele-n.r.), sunt mai eficiente în convertirea hranei… și folosesc, de asemenea, mai puțină apă pentru a produce unt”, a declarat Daylan Tzompa Sosa, care supraveghează cercetarea.

Vezi și: A murit un fost președinte. Elicopterul în care se afla oficialul în vârstă de 74 de ani s-a prăbușit într-un lac

Untul de muscă
Untul de muscă

Informațiile din cadrul cercetării realizate mai reliefează că toți consumatorii nu observă nicio diferență atunci când într-o prăjitură este înlocuită o parte din untul de lapte cu grăsime de larve.

Cu toate acestea însă, ei raportează un gust neobișnuit atunci când procentul ajunge la 50-50 și spun că nu ar dori să cumpere prăjitura.

Studiul datează încă din 2020, însă a revenit în discuție pe platformele de socializare, în special pe TikTok, unde au avut loc discuții aprinse și a făcut ca oamenii să se împartă în două tabere.

Ai mai putea citi și: Spunem ADIO acestui tip de făină. Președintele Iohannis a promulgat legea!

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult