- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un român din Alba Iulia a devenit victima unei înșelăciuni de 14.000 de euro și a sfârșit la audieri „Nu mi-am dat seama deloc a fi ceva fals”

05 Aug, 17:23 • Constantin Cristina
Un român a devenit victimă după a rămas fără mașină și fără 14.000 de euro, după ce a călătorit până în Germania, apoi până în Belgia. Iată cum a ajuns la audieri.
Un român din Alba Iulia a devenit victima unei înșelăciuni de 14.000 de euro și a sfârșit la audieri „Nu mi-am dat seama deloc a fi ceva fals”

Un bărbat din Alba Iulia a bătut drumul până în Belgia pentru a-și cumpăra mașina visurilor, însă a devenit victima unei înșelătorii și rămas fără mașină și fără 14.000 de euro. S-a trezit fără să realizeze în fața unei înșelătorii de toate zilele, a informat Alba24.

Citește și: Cum să-ți recuperezi banii dacă ți-ai luat țeapă de la compania aeriană

Un român din Alba Iulia a devenit victima unei înșelăciuni de 14.000 de euro și a sfârșit la audieri „Nu mi-am dat seama deloc a fi ceva fals”

Pe 19 iulie, Cătălin a găsit pe internet o mașină de vânzare în Koblenz, Germania. Pentru că i-a plăcut atât de mult, a pus mâna pe telefon și a sunat la numărul de telefon din anunț, însă nu i-a răspuns nimeni. După 3 zile a reușit să vorbească cu proprietarul și să se înțeleagă.

„Am luat legătura cu acea persoană, am vorbit despre mașina, am negociat, am făcut un termen pe când aș putea ajunge. Am zburat cu avionul în data de 24.07.2023, a venit un fin de-al tatălui meu să mă ia de la aeroport, apoi am plecat de la Dortmund spre Koblenz. Pe drum, aproape de Koln, am sunat-o pe doamna respectivă să îmi trimită locația exactă ca să ajung la mașină”, a povestit bărbatul

victima din Alba Iulia
victima din Alba Iulia

După 5 minute a primit pe telefon locația, doar că aceasta figura în Belgia, nu în Germania.

„A zis că de dimineață, când să plece soțul ei la lucru, nu a mai pornit mașina lui si a mers cu mașina ei. Nu au fost foarte mulți kilometri până la Liege, Rue Nicolas Fossoul, și am mers să văd mașina”, spune Cătălin.

În momentul în care a văzut mașina, românul a încercat să mai scadă puțin prețul, deoarece a observat că mașina avea mici zgârieturi, care aveau nevoie de recondiționări.

„Am mai negociat ceva la mașină și am făcut târgul! De la 14.500 de euro am mai negociat 700 €, în total 13.800 €. Am bătut palma și am cumpărat mașina! Omul mi-a arătat buletinul, un ecuson de la gât cu același nume cum era în briful mare și briful mic. Seriile la mașină toate erau ok, și sub capota, și pe ușa din stânga. Nu mi-am dat seama deloc a fi ceva fals”, a declarat victima pentru sursa citată.

După întoarcere la două zile mai târziu, românul s-a dus la primărie să întocmească actele de tranzit, loc unde a trăit șocul vieții lui.

victima din Alba Iulia
victima din Alba Iulia

„Miercuri, la ora 08:30, am mers la un birou să îmi platesc impozitul și asigurarea pe o lună la mașina, apoi la primărie să îmi facă actele. La primarie am intrat, am dat numerele, actele și mi-a zis omul să aștept afară 5 minute. După 5 minute a venit poliția! Apoi m-au luat la întrebari și mi-au zis că mașina are numere false și că ramane la ei. Apoi m-au dus la poliție pentru declarații!”, povestește bărbatul păgubit.

Românul spune că verificase mașina și că, aparent, totul părea în regulă.

„Mașină cu acte false! Brief mare, brief mic, hârtii toate ok, încât nu mi-am dat seama că e furată. Am verificat mașina și pe *** și nu a arătat ca fiind furată. De o lună și jumătate era furată mașina și poliția din Belgia și Germania nu a fost în stare să găsească”, a mai spus Cătălin.

Alte articole: Românii care merg în Grecia trebuie să știe. Țeapă uriașă la un restaurant de pe litoral. Nota de plată a fost de 654 de euro pentru NIMIC!