- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un șofer român a fost condamnat la închisoare în Franța după ce a fost prins cu ilegalități. Ce transporta în TIR-ul pe care îl conducea

14 Apr, 18:32 • Constantin Cristina
Un șofer român a fost condamnat la patru ani de închisoare și amendat după ce i-a fost controlat TIR-ul la vamă. Ce au găsit vameșii în TIR.
Un șofer român a fost condamnat la închisoare în Franța după ce a fost prins cu ilegalități. Ce transporta în TIR-ul pe care îl conducea

Un șofer român a fost amendat și condamnat la închisoare pentru patru ani în Franța, după ce a fost prins de vameși că transporta o cantitate uriașă de droguri în TIR-ul pe care îl conducea, a informat Ziarul Românesc.

Vezi și: Un român a surprins statul italian. A refăcut un pasaj pieton din banii proprii. Reacția oficialilor italieni l-a șocat

Un șofer român a fost condamnat la închisoare în Franța după ce a fost prins că transporta droguri

Românul transporta oficial legume, însă vameșii au descoperit șase saci a câte 159,90 kg de plante de canabis, astfel a fost arestat pe 28 ianuarie, când se afla pe autostrada A9, în Gard și a primit și o amendă de 1 milion de euro.

Ajuns în fața instanței, bărbatul a mărturisit că știa ce transportă și că a plecat din Spania, iar marfa trebuia să ajungă în Germania, însă a fost de acord să facă acest lucru, deoarece trebuie să facă rost de bani pentru a plăti datoriile. Suma pe care trebuia să o primească la finalul transportului era de 15.000 de euro.

șofer de TIR
șofer de TIR

„Am avut datorii… Am multe probleme cu banii. Am fost asigurat că voi primi 15.000 de euro după livrare și mi-au spus că în Germania e legal.”, a spus românul în fața Tribunalului Penal din Nîmes.

„La 55 de ani, mai credeți în Moș Crăciun? Urmăriți știrile? În Marsilia am avut morți aseară. Tu ești o verigă în această schemă criminală”, i-a răspuns președintele instanței.

„Pe moment, nu m-am gândit. Am făcut-o pentru bani”, s-a apărat șoferul de TIR.

Parchetul a cerut o pedeapsă de 5 ani de închisoare, iar Departamentul Vamal Regional a solicitat 1,5 milioane de euro, valoarea pe piață a canabisului transportat. Joi, instanța a decis ca românul să mai stea 4 ani după gratii și să plătească o amendă de 1 milion de euro.

Alte articole: O pensionară din Brăila a sunat anul trecut de 11.000 de ori la 112: „Am bătut recordul!”