- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Unde se găsesc cei mai scumpi mici din România. Nu oricine și-ar permite să-i mănânce

12 Nov, 21:18 • Alexe Raluca
Micii sunt unul dintre cele mai iubite preparate ale românilor. Indiferent că alegem să îi mâncăm cu muștar, pâine, murături sau sare, ei sunt o alegere excelență. Totuși, prețul variază în funcție de locul din care sunt achiziționați.
Unde se găsesc cei mai scumpi mici din România. Nu oricine și-ar permite să-i mănânce

Micii sunt iubiți de români, și nu numai, și în funcție de locul din care sunt cumpărați, au prețuri diferite. Un restaurant pare să dețină, însă, recordul în ceea ce privește prețul unui singur mic, care depășete costul unei mese complete la „împinge tava”.

Citește și: Inedit! Un restaurant din România a ajuns pe locul 7 în topul celor mai cunoscute localuri din lume

Unde se găsesc cei mai scumpi mici din România

Există un loc în România unde un mic se vinde cu un preț exorbitant. Este vorba despre Cabana Bâlea Lac, unde un mic de 50 de grame costă nu mai puțin de 11 lei. Alături are, însă, și sare, muștar și pâine. Cu asemenea prețuri, nu mulți își permit să își satisfacă măcar pofta, ca să nu mai vorbim de foame.

O alternativă mai ieftină și mult mai la îndemână sunt terasele din București. La Cocoșatu, de exemplu, un mic costă 6,5 lei, la Ciotoianu, 4 lei, iar la Terasa Obor, 5 lei. Recent, un clujean a povestit pe internet cât a plătit pentru 10 mici într-un local din Centrul Vechi. A mers la Extra Time, unde a plătit 48 de lei pentru preparat, dar și 15 lei pentru o bere.

Micii au fost descoperiți și la restaurantul lui Donald Trump din America. Preparatul românesc a fost găsit de un turist român în meniul de la terasa Trump Tower din Chicago. Bărbatul a rămas surprins când a observat prețul pentru o porție de mititei românești. Imaginile surprinse de bărbat au devenit rapid virale, adunând mii de comentarii de la românii din țara, mândri de faptul că preparatul românesc a ajuns pe meleagurile de peste Ocean.

Românii s-au arătat surpinși să vadă costul neașteptat de mare al preparatului. În imaginile prezentate pe TikTok, o porție de mici ajungea la suma de 28 de dolari, mai exact aproximativ 130 de lei. Preparatul românesc a reușit să debuteze în restaurantul din SUA datorită managerului, un român tradiționalist, susținător al culturii și tradițiilor românești de peste Ocean.

„Asta chiar este wow. Românul este peste tot”, „Acolo lucrează foarte mulți români, sunt foarte apreciați, chiar dl. Trump în persoană i-a felicitat!”, „Chiar este român managerul? Suntem peste tot”, au scris românii în secțiunea de comentarii a clipului video.

Citește și: Românul care s-a îmbogățit dintr-o pasiune născută în spatele casei. S-a dovedit a fi cea mai de succes afacere din domeniu în țara noastră

Tags: