Vrem să pregătim un prânz sau o cină rapidă? Ar merge o salată? Da, dar una mai cosistentă. Nici prea calorică, cu legume proaspete, cu texturi diferite… salata a la russe e ceea ce ne trebuie.
Te-ar mai putea interesa și: Cât costă o ceafă la grătar cu garnitură și salată pe litoral. Prețul este unul senzațional de mare
Alege legume proaspete, de sezon. Cartofi noi, morcovi proaspeți, mazăre verde, crudă. Sunt pline de vitamine și dau un gust fresh preparatului. Speli legumele, le cureți, toci morcovii și cartofii în cubulețe. Se fierb, împreună cu mazărea la abur. Se lasă la răcit și scurs, apoi în frigider să se usuce de apă.
Se fierb patru ouă tari, se curăță de coajă și se lasă la răcit. Separăm 2 gălbenușuri, apoi tăiem cele 2 ouă întregi și cele douaă albușuri mărunt.
La fel și castraveții murați, pe care îi scurgem bine de zeamă. Tăiem și șunca în cubulețe mici.
Amestecăm totul adăugând sare și piper.
Pentru maioneză, se utilizează blender-ul vertical. Se pun în paharul înalt uleiul, gălbenușurile fierte, muștarul, sarea și piperul, apoi se acționează blenderul ridicându-l încet. La final se adaugă puțin suc de lămâie, până la obținerea consistenței dorite.