- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Zero carne, zero probleme! Ce beneficii are organismul în urma acestui stil de viață

24 May, 22:35 • Constantin Cristina
Eliminarea alimentului carne din mesele zilnice, va aduce un mare beneficiu organismului. Nutriționiștii atrag atenția acestui stil de viață și recomandă să fie adoptat de cât mai multe persoane.
Zero carne, zero probleme! Ce beneficii are organismul în urma acestui stil de viață

Organismul poate avea partea de foarte multe beneficii dacă se reduce consumul de carne și devine un stil de viață sănătos, a transmis stiripesurse.ro.

Foarte multă lume a ales să reducă sau chiar să renunțe de tot la acest aliment și să treacă de partea vegetarienilor, deoarece au mai multe avantaje.

Citeste și:  România începe să se pună pe picioare! Exportul a revenit printre atribuțiile țării. Produsele românești din carne ajung acum și peste ocean

Zero carne, zero probleme! Ce beneficii are organismul în urma acestui stil de viață

Nutriționiștii explică ce beneficii ar putea avea organismul de pe urma acestui stil de viață, deoarece acest subiect are două părți opuse, însă specialiștii susțin că este bine să fie făcută o pauză de la produsele de origine animală.

Motivele pentru care oamenii aleg să devină vegetarieni este faptul că, țin la animale și se pot gândi că acestea se sacrifică pentru a avea ce mânca oamenii, iar alții doresc pur și simplu un stil de viață sănătos.

Medicii recomandă ținerea postului, atât în privința cărnii, dar și a brânzeturilor. Tot aceștia subliniază că inflamația cronică este strâns legată de atacurile de cord, de accidente vasculare cerebrale, ateroscleroză, diabet și boli autoimune.

carne
carne

Ideea că lipsa cărnii din alimentație va duce la lipsa proteinelor din corp, ei bine, nu este adevărată, deoarece corpul se simte mult m ai obosit prin încărcarea acestuia cu un surplus de proteine. De asemenea, carnea grasă și excesul de grăsime, duce la luat în greutate și chiar afecțiuni mai grave precum: diabet zaharat, inflamații, boli de inimă și cancer.

De asemenea, de partea cealaltă există mâncărurile bazate pe legume care sunt bogate în antioxidanți și fibre, iar oamenii adoptă mai multe tipuri de diete vegetariene, cum ar fi: ovo-lacto-vegetarian, lacto-vegetarian sau vegan.

Această dietă trebuie discutată în primă fază cu un medic nutriționist, astfel alegând un mod de abordare sănătos și potrivit pentru tipul de organism. Mai mult, s-a remarcat și o îmbunătățire a răspunsului la insulină, precum și o rată scăzută a diabetului și a cancerului.

Mare atenție la cantitatea consumată de carne, deoarece chiar și consumată ă dată pe săptămână, poate crește riscul de a face diabet cu 74%.

Cele mai scăzute rate ale obezității, hipertensiunii arteriale cancerelor și a afecțiunilor intestinului gros se regăsesc în rândul vegetarienilor, potrivit Asociației Medicale Britanice

Alte articole: Cât de sănătoasă e carnea pe grătar. Iată cum să gătești corect pentru a evita cancerul