- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANAF a blocat 63.000 de vouchere sociale. Care sunt persoanele vizate

19 Sep, 21:55 • Cornel Ghimeșan
ANAF a descoperit că peste 63.000 de beneficiari ai voucherelor sociale aveau venituri de peste 1500 de lei. Marcel Boloș: „La fiecare tranşă pe care o acordăm, lista de beneficiari este verificată împreună cu ANAF„
ANAF a blocat 63.000 de vouchere sociale. Care sunt persoanele vizate

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a informat, azi, faptul că aproximativ 63.000 de carduri de vouchere sociale au fost retrase, dat fiind că ANAF a constatat că beneficiarii cumulau venituri de peste 1500 de lei.

„Sunt vreo 63.000 cărora le-am retras cardurile, ca urmare a cumulării veniturilor, a celor înregistrate la Fisc şi celor înregistrate din pensii. (…) La fiecare tranşă pe care o acordăm, lista de beneficiari este verificată împreună cu ANAF şi cei care cumulează venituri şi din alte surse şi depăşesc pragul de 1.500 de lei sunt eliminaţi. (…) Înainte de a acorda voucherele sociale, facem această verificare şi dacă mai sunt pe parcurs care realizează venituri, desigur că pe acestea le blocăm”, a declarat Marcel Boloș.

Citește și: Vouchere alimentare și în această toamnă. Câți bani vor primi românii, până la finele anului

ANAF face verificări înainte de fiecare tranșă

ANAF a blocat 63.000 de vouchere sociale. Care sunt persoanele vizate
ANAF a blocat 63.000 de vouchere sociale. Care sunt persoanele vizate

In cadrul conferinței de presă, citate de AGERPRES, ministrul a mai anunțat faptul că până să fie acordate aceste vouchere, beneficiarii sunt verificați de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. De asemenea, acesta a oferit asigurări că în varianta prelungirii valabilității voucherelor, familiile vulnerabile vor continua să beneficieze de acestea. De asemenea, Boloș amintește faptul că acestea sunt valabile doar în cazul în care beneficiarul nu are venituri peste pensia minimă.

„Demersurile pentru ceea ce înseamnă prelungirea valabilităţii voucherelor sociale îl facem, dar cred eu că nu vor mai fi voucherele acordate pentru toate categoriile de beneficiari care au fost până acum în legislaţie. (…) Adică, cei care au veniturile peste pensia minimă socială sunt consideraţi, din punct de vedere al comisiei, că nu fac parte din categoria socială de sărăcie extremă. (…) Familiile vulnerabile rămân în continuare”, a precizat ministrul.

S-ar putea să te intereseze și: Violeta Alexandru propune schimbarea modului în care se calculează punctul de pensie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult