- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Anul 2023 anunță tranzacții de interes la vânzarea și cumpărarea unui teren agricol. Giurgiu a depășit orice record

01 Feb, 20:42 • Stefan Simion
A avut loc prima tranzacție cu teren agricol a acestui an, la Giurgiu. Un israelian și irakian sunt norocoșii acestei prime tranzacții, punând la băiate 100 hectare de teren agricol. Un român este cel care a făcut această investiție și care se bucură acum de un teren atât de spațios!
Anul 2023 anunță tranzacții de interes la vânzarea și cumpărarea unui teren agricol. Giurgiu a depășit orice record

Prima tranzacție mare cu teren agricol a acestui an a avut loc în Giurgiu. Un israelian și irakian au vândut 100 hectare de teren, tranzacția fiind estimată la 12,000 euro / hectar, conform Zf.ro. Această veste a ajuns la urechile multor români care dețin terenuri agricole, dar care nu le folosesc, totuși.

Interesul față de terenurile agricole se bucură de o creștere semnificativă în ultimii ani. Acest lucru explică și creșterea prețurilor care a avut loc în acest segment de piață. Cererile au fost mari într-o anumită perioadă, astfel, proprietarii acestor terenuri au avut de ales dintre multe oferte atrăgătoare.

teren agricol
teren agricol

Suprafața terenului vândut în județul Giurgiu

Suprafața terenului agricol vândut de cetățenii britanici născuți în Israel, și respectiv Irak, a fost estimat la 102,8 hectare. Acest teren agricol era situat în comuna Slobozia a județului Giurgiu, iar cel care se bucură de terenul spațios în acest moment este chiar un român. Sorin Cosmin Gheța este norocosul român care se bucură astăzi de un teren agricol de 102,8 hectare.

Te-ar putea interesa și: Românii își pot cumpăra utilaje agricole din fonduri europene. Ce condiții trebuie sa îndeplinească pentru a fi eligibili – DailyBusiness.ro

Terenul agricol se bucură de succes și în acest an

Românii aleg să facă investiții inteligente. Un teren agricol poate deveni o reală sursă în timp, având în vedere că producția proprie de fructe și legume se va bucura mereu de succes. Acest lucru nu este de mirare, dat fiind faptul că tranzacțiile de teren agricol se bucură de succes de la an la an.

Această informație ne poate aduce aminte de declarația făcută de directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui, Gigel Crudu, în anul 2022.

De la începutul anului și până în prezent, la nivelul județului Vaslui au fost depuse un număr de 409 oferte de vânzare de teren din extravilan, iar în urma analizei acestor dosare cu privire la respectarea Legii nr. 17/2014 au fost emise 75 de avize finale. Suprafața pentru care s-au depus ofertele este de 357 hectare”.

Citește și: Reper de preţ: 12.000 euro/hectar de teren agricol în Giurgiu. S-a încheiat prima tranzacţie mare cu teren agricol din 2023: un irakian şi un israelian au vândut 100 de hectare de teren agricol, în Giurgiu, în medie cu 12.000 euro/hectar (zf.ro)

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult