- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bani de la stat pentru unele persoane! Sumele sunt foarte mari. Românii pot primi până la 750.000 de lei

10 Jan, 12:30 • Cornel Ghimeșan
Bani de la stat pentru unii români. Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a lansat o competiție pentru instrumentul de finanţare ”Proiect experimental demonstrativ (PED)”, având un buget impresionant de cel puțin 53.000.000 lei (10,6 milioane euro), fonduri provenite din Planul Național de Cercetare Dezvoltare și Inovare (PNCDI IV).
Bani de la stat pentru unele persoane! Sumele sunt foarte mari. Românii pot primi până la 750.000 de lei

Bani de la stat pentru unii români! Scopul principal al acestei competiții este de a stimula parteneriatele între organizațiile de cercetare de drept public și antreprenori, cu scopul de a aplica rezultatele cercetării în economia reală.

Citește și Bani gratis pentru creşă şi grădiniţă. Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a primi cei 1.500 de lei

Inițiativa urmărește să investească în proiecte avangardiste, cuprinzând domenii precum inteligența artificială, biotehnologii, agritech sau tehnologii spațiale.

„Investim 53 de milioane de lei în proiecte avangardiste de inteligență artificială, biotehnologii, agritech sau tehnologii spațiale și aducem tot mai aproape tehnologiile viitorului.

Românii sunt recunoscuți pe plan mondial pentru creativitatea și inteligența lor, iar competiția pe care o promovăm acum reprezintă un agregator al inovației, curajului și determinării. Vom da un suflu nou cercetării românești prin cel puțin 70 de proiecte, cu o finanțare de 750.000 de lei fiecare”, a declarat ministrul Cercetării, Bogdan Ivan.

Proiectele finanțate vor viza realizarea și testarea modelelor demonstrative pentru produse, tehnologii, metode, sisteme sau servicii noi, precum și îmbunătățiri semnificative în domenii cheie precum economie digitală, tehnologii spațiale, materiale funcționale avansate, fabricație avansată, energie și mobilitate, bioeconomie, climă, energie, mediu și eco-tehnologii, sănătate – prevenție, diagnostic și tratament avansat.

Rezultatele vor fi anunțate pana în iulie 2024

Organizațiile de cercetare, atât publice cât și private, împreună cu întreprinderile active în cercetare-dezvoltare, sunt invitate să depună propuneri de proiecte până la data de 15 februarie 2024, ora 16:00, utilizând platforma de depunere online: https://uefiscdi-direct.ro.

Fiecare proiect, cu o durată cuprinsă între 12 și 24 de luni, va beneficia de o finanțare de la bugetul de stat de maximum 750.000 lei, respectând schemele de ajutor de stat aprobate în acest sens.

Citește și La ce pensionari vor ajunge cei mai mulți bani. Daniel Baciu: „Vor avea creșteri spectaculoase! De peste 80%!”

Proiectele vor fi evaluate de experți internaționali cu experiență vastă în domeniul cercetării și inovării, iar rezultatele finale vor fi anunțate până la data de 31 iulie 2024, potrivit RomâniaTV.

Această competiție reprezintă o oportunitate semnificativă pentru comunitatea de cercetare din România să dezvolte proiecte inovatoare și să contribuie la avansarea tehnologică în țară.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult