- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

La ce pensionari vor ajunge cei mai mulți bani. Daniel Baciu: „Vor avea creșteri spectaculoase! De peste 80%!”

09 Jan, 09:01 • Bumbeneci Diana
Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu a făcut noi declarații prin intermediul cărora a anunțat care sunt românii care vor primi mai mulți bani la pensie după recalculare. Sunt majorări și de 80%.
La ce pensionari vor ajunge cei mai mulți bani. Daniel Baciu: „Vor avea creșteri spectaculoase! De peste 80%!”

Conform declarațiilor șefului Casei Naționale de Pensii, în luna septembrie, oamenii își vor primi deja pensiile recalculate. Multe dintre acestea vor ajunge să crească chiar și cu 80%.

Ce pensionari se vor bucura de majorări semnificative la pensie

Anul 2024 a început cu o primă creștere pentru beneficiarii de pensie, luna ianuarie fiind prima care aduce mai mulți bani în conturile beneficiarilor. Următoarea majorare este programată pentru toamnă.

Anul acesta 2024 vor fi doua creșteri ale pensiilor. Prima deja s-a făcut. Suntem în plin proces de achitare și, începând cu 1 septembrie, tuturor celor aproximativ 5 milioane de pensionari li se vor recalcula pensiile astfel încât, în septembrie, oamenii să primească aceste taloane deja recalculate, cu noile pensii, conform noii formule de calcul prevazute în legea 360”, a precizat șeful Casei Naționale de Pensii, potrivit România TV.

Liderul Casei Naționale de Pensii a mai explicat că obiectivul principal al ministerului din care face parte este ca noua lege să fie publicată în Monitorul Oficial cât mai curând.

Citește și: Ministrul Energiei dă de pământ cu Nicușor Dan. Sebastian Burduja: „Bucureştiul e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare”

Pensionari
Pensionari

Noi ne propunem ca aceste norme de aplicare a legii 360 sa fie deja publicate în Monitorul oficial în luna ianuarie. Conform legii, avem 90 de zile la dispoziție pentru a elabora aceste norme, dar noi vrem să scurtăm acest timp pentru a ne rămâne timp după aceea pentru a realiza programul informatic, să cuprindem noua formulă de calcul care este complet diferită față de actuala formula de calcul. (…)

Eu urmăresc situația procesului. Suntem trecuți de 95%, mai avem puțin și finalizăm, când avem aplicația, dosarele să fie în format electronic de ultimă generație.

Totul să fie gata, în septembrie, oamenii să primească măririle, o sa fie creșteri spectaculoase de peste 80% pentru cine a cotizat mai mult”, a mai spus Baciu.

Ai mai putea citi: Prag siberian de -30 de grade Celsius în România. ANM anunță unde se vor resimți cele mai scăzute temperaturi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult