- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bani pentru anumiți angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO)

01 Aug, 13:53 • Andrei Alina
Angajații cu boli grave de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) vor primi sprijin financiar pentru a acoperi costurile cu tratamentele sau cu deplasarea la diferite clinici din țară.
Bani pentru anumiți angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO)

Liderii de sindicat și administrația Complexului Energetic Oltenia (CEO) au programată, săptămâna aceasta, o nouă întâlnire cu șefii din Directorat, în cadrul Comisiei mixte. Principala temă a discuțiilor este legată de situația medicală a unora dintre mineri și energeticieni. Vor fi aprobate ajutoare pentru angajații care au probleme majore de sănătate. Ajutoarele financiare pot fi acordate și membrilor de familie, potrivit gorjonline.ro.

Citește și: Încă o categorie de români a ieșit în stradă! Minerii de la CE Oltenia au intrat în greva foamei. Ce au cerut greviștii, în urma negocierilor

Așadar, pot fi acordate la propunerea sindicatelor ajutoare financiare angajaților bolnavi sau rudelor acestora care suferă de boli grave. De asemenea, sindicatele au posibilitatea, în funcție de sumele de care dispun, să acorde și ele sprijin financiar membrilor care au probleme de sănătate. Acordarea ajutoarelor din bugetul companiei este reglementată în Contractul Colectiv de Muncă semnat între sindicatele și administrația din CEO.

Citește și: Cărbunele, pe ultimul loc în topul surselor generatoare de electricitate din România. CE Oltenia nu mai produce decât în cazuri de urgență. Sfârșitul erei carbonului

Sunt destule situații în care unii mineri și energeticieni nu au posibilitatea să își achite singuri costurile cu tratamentele sau cu deplasarea la diferite clinici din țară, unde merg pentru investigații sau pentru operații. Cuantumul ajutoarelor acordate din bugetul CEO și cu aprobarea Comisiei mixte sindicate- administrație variază de la sute de lei la mii de lei. Pentru că sunt prea bolnavi unii angajați ajung să se pensioneze pe caz de boală și nu mai așteaptă ieșirea din sistem la limită de vârstă. Unii nici nu mai supraviețuiesc bolilor și nu mai apucă pensionarea.