- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

12 persoane retinute pentru o frauda de 2 milioane de lei la Bursa

26 May, 16:35 • traian.badulescu
4 fosti angajati ai Depozitarului Central au fost adusi marti dimineata la sediul DIICOT din Pitesti, impreuna cu alte 8 persoane membre ale unei grupari infractionale, sub acuzatia ca au prejudiciat circa 300 de investitori la Bursa de Valori Bucuresti, cu sume de peste 2 mil. lei (480.000 euro).
12 persoane retinute pentru o frauda de 2 milioane de lei la Bursa

Cele 12 persoane au fost retinute cu mandate valabile pentru 24 de ore.

Fostii angajati ai Depozitarului Central, care au fost racolati de gruparea infractionala, risca intre 5 si 20 de ani de inchisoare, potrivit lui Robert Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Arges.

Gruparea infractionala, formata conform cercetarilor preliminare din 32 de membri, isi insusea actiunile detinute de proprietari, unii dintre ei plecati din tara, cu ajutorul unor acte de identitate false, pe care le vindea apoi prin intermediul unor societati de brokeraj

Functionarii Depozitarului Central au furnizat datele cu caracter personal ale proprietarilor de actiuni, pe baza carora membrii retelei au vandut actiuni prin intermediul societatilor de brokeraj si au retras banii din societati bancare, conform lui Robert Radu.

Potrivit acestuia, numarul persoanelor prejudiciate se ridica la circa 300.

Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentantii Depozitarului Central au precizat ca acest caz dateaza din 2007, neregulile fiind descoperite in urma unei auto-sesizari a institutiei. Dupa derularea unui control, angajatii suspectati ca sunt implicati au fost concediati, in acelasi an.