- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

A doua repriza de deal-uri la BVB duce \”recolta\” de vineri la 28 mil. euro

02 Jul, 14:31 • marius.balasoiu
O alta serie de tranzactii speciale la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a adus in ring alte 15 milioane de lei (4,45 mil. euro) dupa ce, inainte de pranz, timp de un sfert de ora, avusesera loc 18 tranzactii speciale, in valoare de 104 milioane de lei (23,8 mil. euro).
A doua repriza de deal-uri la BVB duce \recolta\ de vineri la 28 mil. euro

Brokerii spun ca dupa felul in care au decurs tranzactiile, dupa companiile vizate si dupa marimea acestora, actorii au fost doua fonduri de investitii straine. Tranzactiile au avut loc pe piata Deal a BVB, care permite negocierile bilaterale.

„Vestea este buna, pentru ca inseamna ca a crescut interesul pentru Romania”, este de parere Rares Nilas, directorul casei de brokeraj BT Securities. In aceasta seara este de asteptat ca FMI sa acorde a cincea transa a imprumutului.

Investitorii au plusat cu inca o tranzactie cu BRD de un milion de euro, cu inca una cu SIF Moldova (pana la un total de peste 2 milioane euro), cu noi tranzactii cu actiunile Oil Terminal si cu trei titluri de pe piata Rasdaq (Iproeb, Arax si Albalact).

Initial, cele mai mari tranzactii fusesera cele cu societatile de investitii financiare (SIF), de 4,5 mil. euro, cu Transelectrica (3,7 mil. euro), Transgaz (3,5 mil. euro), BRD (2,9 mil. euro), Petrom (2,7 mil. euro) si cu Banca Transilvania (2,25 mil. euro). Au mai fost cumparate actiunile Azomures, Zentiva, Condmag, Impact, Compa, Socep, BVB, Dafora si Altur.