- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Broker Cluj incepe sa tranzactioneze pe Bursa din Viena

09 Dec, 17:13 • razvan.codorean
Societatea de Investitii Financiare Broker Cluj va oferi, de pe 3 ianuarie, servicii de tranzactionare pe Bursa din Viena. Compania a devenit membru al bursei din Austria de pe 1 septembrie.
Broker Cluj incepe sa tranzactioneze pe Bursa din Viena

Intermedierea tranzactiilor cu actiuni la Bursa de la Viena ofera investitorilor posibilitatea de a tranzactiona titluri emise de companii precum OMV, Raiffesien, Wienerberger, Uniqa, Strabag, pe o piata cu o lichiditate ridicata si o indelungata traditie.

„Am considerat ca este absolut necesar sa oferim investitorilor o alternativa la piata de capital autohtona, iar alegerea noastra a fost Bursa de la Viena. Am finalizat toate demersurile necesare pentru a deveni membri ai acestei burse, iar in acest moment putem anunta clientii SSIF Broker ca de la inceputul anului 2011 vor putea tranzactiona pe piata de capital din Austria”, a declarat Grigore Chis, director general SSIF Broker SA.

Bursa din Viena a fost printre primele burse din lume, fiind infiintata in anul 1771 si este singura piata a valorilor mobiliare din Austria.

In ultimii ani, Bursa de la Viena a demarat un proiect de creare a unui grup de burse din Europa Centrala si de Est.
Astfel, in 2008 si 2009, Wiener Borse, compania care administreaza Bursa din Viena, a achizitionat pachetul majoritar de actiuni la Bursa din Budapesta, Bursa din Liubleana si cea din Praga.

In prezent, grupul de burse este cunoscut sub denumirea de CEE Stock Exchange Group si este cel mai important jucator din aceasta zona. In urmatorii ani, CEE Stock Exchange Group intentioneaza sa implementeze un sistem comun de tranzactionare Xetra, astfel incat sa ofere investitorilor un sistem de tranzactionare unic pe toate cele patru piete.

SSIF Broker SA a fost infiintata ca societate pe actiuni in anul 1994, iar din 2005 a devenit prima – si pana in prezent singura – societate de servicii de investitii financiare listata la Bursa de Valori, la Categoria I.

Titlurile intra in componenta principalului indice al BVB, indicele BET.