- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Cotatiile pe pietele lumii cresc cu ochii pe somajul din SUA. La Bursa din Bucuresti continua \”panda\”

05 Aug, 10:42 • marius.balasoiu
Cotatiile au debutat cu cresteri moderate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dar cu ordine de valoare mica. Operatorii isi vor continua "panda" cu ochii pe pietele externe, cata vreme rezultatele companiilor autohtone nu aduc miscari semnificative.
Cotatiile pe pietele lumii cresc cu ochii pe somajul din SUA. La Bursa din Bucuresti continua \panda\

Vestile relativ bune despre marile economii ale lumii sunt tratate cu prudenta pana la sfarsitul saptamanii, cand este asteptat un raport important despre somajul in SUA.

Lichiditatea (valoarea tranzactiilor) ajunsese, totusi, la un sfert de milion de euro dupa un sfert de ora de tranzactionare, ceea ce, nu lasa sa se intrevada tranyactii mai valoroase decat ieri.

Frica de un al doilea val de recesiune se estompeaza pe pietele lumii, pe masura ce marile companii cheie ale economiei mondiale vin cu stiri bune. Bunaoara,Toyota, ranita si de rechemarile de masini in service, a anuntat revenirea pe profit. Datele macroeconomice americane sunt urmarite cu mare atentie, operatorii fiind gata oricand sa penalizeze ce nu le convine.

„Toata lumea se concentreaza pe raportul de vineri si spera. Si sa vedem ce rapoarte dau azi Banca Angliei si Banca Centrala Europeana”, a declarat, Iulian Panait, presedintele societatii de consultanta de investii financiare KTD Invest, pentru DailyBusiness.ro[/b.

„Cat priveste rezultatele companiilor romanesti, sa spunem ca au fost bune dar nu surprinzator de bune. Deocamdata toata lumea este la panda sa vada ce se intampla afara]”, a mai spus Panait.

Atitudinea circumspecta a operatorilor era deja vizibila la o jumatate de ora de la debutul sesiunii de tranzactionare, BET FI, indicele dedicat SIF-urilor, fiind singurul care scadea, cu 0,33%, pana la nivelul de peste 24.013 de puncte. Indicele stationeaza deasupra „rezistentei” (a barierei identificate de analistii tehnici in fata reluarii cresterii).

Indicele BET XT, al celor mai importante 25 de companii de la BVB (inclusiv SIF-urile), castiga inca 0,54%, pana la 489 puncte. Indicele compozit BET C, al tuturor actiunilor (mai putin SIF-urile), crestea cu 0,82%, pana la 3.070 puncte. Indicele BET, al celor mai importante 10 actiuni (mai putin SIF-urile), adauga 0,84% la valoarea de inchidere de ieri, ajungand la 5.268 puncte.