- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Estinvest, cea mai activa casa de brokeraj pe piata derivatelor BVB in iunie

03 Jul, 12:51 • razvan.codorean
Casa de brokeraj Estinvest a fost in luna iunie cel mai activ intermediar pe piata derivatelor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Compania a rulat 2,32 milioane lei, ce corespunde unei cote de piata de 27,45%.
Estinvest, cea mai activa casa de brokeraj pe piata derivatelor BVB in iunie

Conform unui comunicat remis joi de Bursa de Valori Bucuresti, Estinvest a intermediat 3.267 contracte la termen (futures), adica 35% din numarul total de contracte incheiate la bursa in iunie, de 9.296, a caror valoare s-a ridicat la 8,45 milioane lei.

Locul secund in clasament l-a ocupat societatea Muntenia Global Invest, cu 1.627 contracte incheiate, de aproape 2 milioane lei, ce marcheaza o cota de 23,66%.

Pe locul 3 in clasamentul intermediarilor s-a situat GM Invest, care a intermediat 1.003 contracte, in valoare de 1,25 milioane lei, ce corespunde unei cote de piata de 14,78%.

Pe locurile patru si cinci s-au clasat Intervam si Romcapital, cu rulaje de 831.524 lei, respectiv 677.605 lei.

BVB a lansat, in aprilie, sistemul de tranzactionare a contractelor futures, prin care a intrat in competitie directa pe acest segment cu Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS), pe care investitorii joaca in prezent pe mai multe tipuri de contracte, de la derivate pe suportul actiunilor cotate la BVB, pana la cele valutare sau pe aur.