- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Fiscul admite ca datoriile imputate Oil Terminal au fost platite de Rafo si Rompetrol

17 Jul, 11:55 • Redactia DailyBusiness
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) admite ca datoriile de 111,2 mil. lei (30,3 mil. euro) imputate Oil Terminal au fost stinse prin platile efectuate de catre Rafo Onesti si Rompetrol Rafinare Navodari, in calitate de proprietari ai produselor ce au facut obiectul unui control.
Fiscul admite ca datoriile imputate Oil Terminal au fost platite de Rafo si Rompetrol

„Intrucat obligatia catre buget a fost stinsa, declansarea procedurii de executare silita nu este posibila”, se mentioneaza intr-un raport transmis joi de catre Oil Terminal Bursei de Valori Bucuresti.

In data de 3 aprilie 2007, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca Oil Terminal trebuie sa plateasca 111,2 milioane lei (30,5 mil.euro), reprezentand taxele vamale si TVA-ul in urma unor contracte incheiate in 2003 cu Rompetrol Rafinare si Rafo Onesti.

Oil Terminal a fost acuzata ca a depozitat in 2003 titei al companiilor Rompetrol Rafinare si Rafo Onesti, pentru care nu a platit comisionul vamal si taxa pe valoarea adaugata (TVA).

Oficialii companiei sustin ca, in 2003, Rompetrol Rafinare a platit in numele depozitarului suma de 37,87 milioane lei, reprezentand comisionul vamal si TVA-ul, iar restul sumei, de 73,36 milioane lei, a fost achitata de Rafo in 2007.

Oil Terminal a anuntat ca a formulat contestatii impotriva deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au ca termen data de 21 octombrie 2008.

Resurse suplimentare

Inalta Curte obliga Oil Terminal la plata unor taxe de 111,2 mil.lei

Procesul pierdut cu Fiscul coboara actiunile Oil Terminal cu 14%

Rompetrol confirma ca a platit o parte din datoriile imputate Oil Terminal