- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Impact vrea sa rascumpere de pe Bursa actiuni de 5 mil. euro

24 Mar, 17:35 • traian.badulescu
Impact Developer & Contractor SA ar putea rascumpara, prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), 90 milioane de actiuni, adica 4,5% din totalul titlurilor companiei, in valoare nominala de 9 mil. lei (2,43 mil. euro). In prezent, valoarea de piata a pachetului vizat este dubla, de aproape 5 mil. euro.
Impact vrea sa rascumpere de pe Bursa actiuni de 5 mil. euro

Conducerea Impact propune actionarilor sa aprobe, in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) din 19 aprilie, un program de rascumparare a actiunilor proprii de pe piata de capital, care vizeaza un pachet de 90 milioane de actiuni.

Pretul maxim de achizitie a actiunilor proprii, supus spre aprobare in AGA, ajunge la 0,5 lei/actiune, mai mult decat dublu fata de pretul de inchidere de luni, de 0,202 lei/actiune, a anuntat compania. Valoarea nominala este insa de 0,1 lei/actiune.

Actiunile rascumparate vor putea fi folosite, partial, pentru distribuirea lor catre angajati in cadrul unor programe de fidelizare a acestora, ce vor fi aprobate de AGA, potrivit propunerilor conducerii Impact.

Perioada maxima in care compania isi va putea rascumpara actiunile este de 18 luni de la data publicarii hotararii AGA in Monitorul Oficial.

Impact este specializata in constructii de cladiri si lucrari de geniu civil. Actiunile companiei se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti din iunie 1996.

Compania are un capital social de 200 milioane lei, divizat in 2 miliarde de actiuni, in valoare nominala de 0,1 lei/actiune. Valoarea companiei se ridica la 404 milioane lei, potrivit celei mai recente cotatii, de 0,202 lei/actiune.