- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

In plina criza, compania \”Bursa de Valori Bucuresti SA\” afiseaza un profit in crestere cu 67%

10 Aug, 11:17 • marius.balasoiu
Compania Bursa de Valori Bucuresti (BVB), care administreaza piata de capital reglementata cu acelasi nume, a obtinut un profit net de 4,37 milioane lei (putin peste un milion de euro), in prima jumatate a anului, potrivit raportului inaintat astazi pietei.
In plina criza, compania \Bursa de Valori Bucuresti SA\ afiseaza un profit in crestere cu 67%

Profitul este cu 66,7% (60,5%, in euro) mai mare fata de cel inregistrat pe primul semestru al anului trecut, in ciuda veniturilor mai mici din dobanzi, dar in conditiile cresterii cu 56,7% a cifrei de afaceri.

BVB, ca firma a reusit sa profite de o prima jumatate a anului cu o piata mai activa decat cea din perioada similara a anului precedent, cand „Bursa de Valori Bucuresti SA” a inregistrat o pierdere din exploatare.

Veniturile din exploatare au crescut cu 58,75% in primele 6 luni din 2010 fata de perioada precedenta si reprezinta 74,6% in totalul veniturilor BVB. In consecinta, „circa 46% din rezultatul obtinut a fost realizat pe seama rezultatului provenit din activitatea operationala”, se spune in raportul BVB.

Cifra de afaceri neta de 8,48 milioane lei (1,94 mil. euro) a fost cu 56,7% mai mare fata de aceeasi perioada a anului precedent, „pe seama veniturilor realizate in principal din tarife aplicate tranzactiilor cu actiuni dar si veniturilor obtinute din vanzari de informatii bursiere, din tarife percepute emitentilor si participantilor la sistemul de tranzactionare, servicii informatice”, se explica in raportul BVB.

Cheltuielile totale nu au scazut decat cu 5% fata de perioada precedenta.

Bursa a inregistrat un profit financiar (din dobanzi si alte inevstitii financiare) de 2,8 milioane lei (0,65 mil. euro), cu 36,5% mai mic decat anul trecut. „Rezultatul financiar s-a realizat in principal pe seama veniturilor incasate din investitiile financiare realizate.

Trendul descendent al ratei dobanzilor inregistrat in primul semestru al anului 2010 a contribuit in mod direct la diminuarea veniturilor financiare, rata medie a dobanzii pentru plasamentele efectuate, cifrandu-se la 8,60%”, se mai spune in raportul BVB.
BVB S.A. este cotata pe piata pe care o administreaza, capitalizarea (valoarea de piata) fiind de 230 ,2 milioane lei (54,4 mil. euro).

Cititi explicatiile BVB in fisierul atasat.