- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Investitorii: Demisia lui Farmache survine intr-un moment nepotrivit

18 Dec, 13:04 • traian.badulescu
Demisia lui Stere Farmache (foto) din functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) are loc intr-un moment nepotrivit, au declarat pentru DailyBusiness.ro unii investitori de pe piata de capital.
Investitorii: Demisia lui Farmache survine intr-un moment nepotrivit

„Este un moment prost pentru aceasta schimbare. Farmache a avut o contributie buna”, si-a exprimat regretul pentru demisia directorului general al BVB Catalin Chelu, unul dintre principalii oameni de afaceri romani care investesc pe Bursa.

Adrian Caramiha, investitor pe piata de capital si unul dintre pionierii pietei de brokeraj, sustine la randul sau ca aceasta demisie nu survine intr-un moment „foarte prielnic si fericit pentru Bursa”.

„Avand in vedere ca nu este o despartire brutala (Farmache ramane in continuare presedintele BVB – n.r.), nu putem cataloga aceasta demisie ca fiind o lovitura data Bursei. Este un fel de adio, dar raman cu tine”, a explicat Caramiha.

Catalin Chelu considera ca aceasta demisie va determina un moment de reflectie pentru Consiliul Bursei, care este adevaratul responsabil pentru aducerea unui „suflu nou” la Bursa.

In ceea ce priveste viitorul Bursei fara Farmache, Catalin Chelu a mentionat ca „nu se termina toate maine. Oricum, nu vad niste lucruri catastrofale”.

Adrian Caramiha atrage atentia ca indiferent cine va veni la conducerea BVB, trebuie sa se axeze pe promovare si pe cresterea gradului de atractivitate al acesteia.