- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Nilas, BT Securities: Ne-am dublat cota de piata in primele 4 luni

07 May, 07:03 • traian.badulescu
Casa de brokeraj BT Securities si-a dublat cota de piata in primele 4 luni ale anului, la 9,7%, a spus pentru DailyBusiness.ro Rares Nilas, directorul general al societatii de servicii de investitii financiare.
Nilas, BT Securities: Ne-am dublat cota de piata in primele 4 luni

Potrivit datelor Bursei de Valori Bucuresti (BVB), BT Securities a avut anul trecut o cota de piata de 5,96%, iar in decembrie 2008 a intermediat 3,68% din valoarea schimburilor de pe bursa.

Nilas a explicat aceasta reusita prin eficientizarea activitatii. Astfel, au fost inchise unele agentii noi cu sanse minime de profit si au fost deschise altele. De asemenea, compania s-a axat si pe atragerea unor clienti noi pe partea de retail.

In ceea ce priveste evolutia rezultatelor companiei pe primul trimestru, Nilas a spus ca acestea au fost mai putin bune decat cele din primele 3 luni ale anului trecut, dar peste cele din trimestrul 4.

Totodata, Nilas estimeaza ca societatea de brokeraj va inchide anul acesta pe profit, dupa ce in 2008 deprecierea unor actiuni a adus compania pe pierderi.

Seful BT Securities a mai spus ca valoarea tranzactiilor intermediate de clientii societaii din Romania pe Bursa din Viena oscileaza in prezent intre 1 si 1,5 milioane euro.

BT Securities, membra a grupului Banca Transilvania, este prima casa de brokeraj autorizata sa intermedieze in mod direct tranzactiile investitorilor romani la bursa vieneza.

BT Securities a fost infiintata in 1999 in Cluj-Napoca, in urma fuziunii a 3 firme de brokeraj. Societatea se plaseaza in prezent pe primul loc in clasamentul intermediarilor de la bursa pe primele 4 luni si ofera servicii atat pentru investitori institutionali, cat si pentru clientii de retail.