- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Preturile de la Bursa din Bucuresti profita de cresterea in viteza a economiei Germaniei

13 Aug, 11:21 • marius.balasoiu
Speculatorii de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vor sa profite de vestea exceptionala despre cresterea record a economiei germane in al doilea trimestru al anului si duc indicii preturilor la plusuri de peste 1%. Vor urma noi "marcari de profi" atunci cand preturile se vor apropia de maximele verii?
Preturile de la Bursa din Bucuresti profita de cresterea in viteza a economiei Germaniei

Lumea cere din nou marfurile Germanieei si economia acesteia creste cu unul dintre cele mai mari ritmuri de la reunificare incoace. Si estimarile privind Franta sunt pozitive, asa incat speculatorii, care domina piata la Bucuresti, au intrat la cumparare pe valul stirilor pozitive.

„Exista o intentie vizibila de cumparare, ca si ieri la un moment dat, si azi ziua a inceput cu bid-uri mari (cotatii de cumparare). Societatile de investitii financiare (SIF) par sa se indrepte din nou spre pragul de 23.000 de puncte”, a declarat Adrian Ormenisan, broker al societatii de servicii de investitii financiare SSIF Broker Cluj Napoca , pentru DailyBusiness.ro.

Brokerul cluijean crede ca „in apropierea maximelor verii, ar putea reincepe vanzarile pentru marcarea profitului, adica pentru incasarea profitului de pe urma acestui nou frison de crestere.

Caracteristica speculativa a cresterilor cotatiilor din aceasta dimineata este confirmata de lichiditatea (valoarea tranzactiilor), de numai 2,75 de milioane de lei (651.000 euro) dupa prima ora, prea mica pentru a arata interese mai consistente, de achizitii de portofoliu.

Indicele BET FI, dedicat SIF-urilor, creste cu 3,45%, pana la 22.849 puncte.

Indicele BET XT, al celor mai importante 25 de companii de la BVB (inclusiv SIF-urile), castiga 1,08% pana la 475 de puncte, datorita ponderii mari a SIF-urilor in portofoliu.

Si indicele BET, al celor mai importante 10 actiuni (mai putin SIF-urile) are o crestere de peste 1%, pana la 5.177 puncte, iar indicele compozit BET C, al tuturor actiunilor (mai putin SIF-urile), creste cu 0,65%, pana la 3.031 puncte.