- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Retragerea timpurie – Investiţiile la bursă, cheia succesului în obţinerea independenţei financiare

04 Apr, 09:08 • Bumbeneci Diana
Independenţa financiară este o necesitate, fie că vorbim de veniturile realizate de o persoană sau de cele obţinute la nivelul unei familii întregi. Tot mai multe persoane dornice de a-şi îmbunătăţi condiţia financiară pot avea în vedere investiţiile la bursă care sunt o metodă relativ simplă şi rapidă de a face bani cu o investiţie minimă.
Retragerea timpurie - Investiţiile la bursă, cheia succesului în obţinerea independenţei financiare

Modul în care decurg aceste investiţii reprezintă practic modalitatea de gestionare a acţiunilor de vânzare- cumpărare care se fac în cadrul platformelor şi a aplicaţiilor de trading existând inclusiv o bursă pentru începători. Iar pe această cale, cei care nu se regăsesc într-un mediu corporate sau la un loc de muncă uzual, pot decide să se retragă şi să apeleze la această alternativă de a face bani.

Ce activităţi trebuie să faci la bursa pentru începători?

Orice profesionist a fost înainte de toate un începător dispus să înveţe şi să-şi îmbunătăţească constant abilităţile. Fiecare persoană care astăzi obţine constant câştiguri a optat pentru unul dintre domeniile cu care a rezonat mai mult. Implicit s-au tranzacţionat imobiliare, acţiuni, diferite fonduri sau mărfuri precum aurul, petrolul etc.

Cunoaşterea pieţei sau a societăţii de unde provin anumite acţiuni poate fi un atu pentru a se stabili investiţiile într-un anumit domeniu sau folosind o anumită platformă. Începătorii mai trebuie să fie atenţi şi la sumele investite iniţial căci prin vânzarea şi cumpărarea de acţiuni există riscuri de a pierde ca în orice alt domeniu.

Ce aptitudini trebuie să ai pentru a te reprofila pe investiţii la bursă?

Persoanele care vor să investească la bursă trebuie să cunoască şi să se familiarizeze cu modul în care vor avea loc tranzacţiile. Asta înseamnă că persoanele atente şi perspicace pot avea mai mult succes spre deosebire de cele care investesc şi tranzacţionează în mod orbeşte, doar pe baza recomandărilor pe care le au de la apropiaţi.

Totodată, se recomandă şi urmărirea fluctuaţiilor de pe piaţă în domeniul respectiv pentru a se stabili cât este de profitabil un domeniu. Drept exemplu, putem aminti de imobiliare care pot aduce sume semnificative de bani. Totuşi, valoarea imobilelor a crescut semnificativ în ultimii ani, dar şansele de cumpărare pentru anumite proprietăţi sunt reduse în condiţia în care finanţele populaţiei sunt reduse.

Acest lucru nu determină neapărat faptul că o vânzare nu se va realiza, ci că poate trece mult timp până se va întâmpla asta sau valoarea acţiunilor se poate deprecia ulterior.

Câţi bani poţi obţine din investiţiile la bursă?

Potrivit calculelor celor de la Financer.com, în ultimii ani câştigurile celor care au investit la bursă au atins chiar şi valori de sute de milioane de euro. Un începător care nu are experienţă sau nu e suficient de informat privind domeniul tranzacţionat nu poate avea însă aşteptări majore. Într-adevăr, se pot obţine venituri semnificative din aceste investiţii, dar poate fi necesar timp de acomodare.

Există şi situaţii în care persoanele care au ales această cale şi-au scos doar câştigurile iniţiale sau o valoare depreciată celei investite. În concluzie, se recomandă ca investiţiile la bursă să fie realizate în mod prudent.

 

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult