- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

S-a dezlantuit Bursa. SIF-urile testeaza un nivel important de rezistenta la crestere

03 Aug, 11:23 • marius.balasoiu
Operatorii si-au inceput foarte agitati la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), plusand cu cresteri substantiale de cotatii inca din primele minute. Lichiditatea (valoarea tranzactiilor) era de peste 5,5 milioane de lei (1,27 mil. euro) dupa prima jumatate de ora, un nivel neobisnuit de mare pentru aceasta vara.
S-a dezlantuit Bursa. SIF-urile testeaza un nivel important de rezistenta la crestere

Indicele BET FI, al celor mai lichide companii listate, societatile de investitii financiare (SIF), a depasit un prag de rezistenta destul de puternic (R, pe graficul din fisierul atasat), de la 23.500 – 23.600 de puncte apropiindu-se la numai doua puncte de nivelul de 24.000. Apoi au inceput scaderile.

„Este ora marcarilor de profit (a vinderii in profit), operatiune care era de asteptat dupa ziua buna de ieri. Lichiditatea mare arata ca exista in piata o anume tensiune a banilor neconsumati. Ramane de vazut cat de activi vor fi pe mai departe cumparatorii. Piata a inceput furtunos, in tandem cu pietele europene si cu cea americana de aseara. Apoi pietele europene si-au pierdut avantul, iar romanii au inceput marcarile de profit „, a declarat, Alin Brendea, directorul de operatiuni al casei de brokeraj Prime Transaction, pentru DailyBusiness.ro.

SIF-urile si BRD si BVB sunt cele mai tranzactionate sapte titluri. La ora 10.51 se tranzactiona pe o tendinta incerta dar cu lichiditate constant buna. „Piata are sanse sa se intoarca pe crestere, depinde de cumparatori „, adauga Alin Brendea.

Si intr-adevar, la o ora de la debutul sesiunii de tranzactionare, scaderea BET FI, indicele dedicat SIF-urilor, era de numai 0,02%, la nivelul de 23.582 de puncte, putin peste cel al rezistentei amintirte mai sus. BET Fi era singurul indice bucurestean negativ.

Indicele BET XT, al celor mai importante 25 de companii de la BVB (inclusiv SIF-urile), castiga 0,15%, pana la 485 puncte. Indicele compozit BET C, al tuturor actiunilor (mai putin SIF-urile), avea un plus de 0,44%, pana la 3.060 puncte. Indicele BET, al celor mai importante 10 actiuni (mai putin SIF-urile), castiga 0,13% pana la 5.255 puncte.