- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Transelectrica ia in calcul contractarea de credite noi doar in lei

26 Mar, 14:51 • traian.badulescu
Operatorul retelei nationale de electricitate, Transelectrica, ia in calcul contractarea de credite noi doar in lei, pentru a se proteja de fluctuatiile cursului valutar si a preveni efectele unei eventuale deprecieri in raport cu euro, a declarat joi Razvan Purdila, director in cadrul companiei.
Transelectrica ia in calcul contractarea de credite noi doar in lei

El a mentionat ca „Transelectrica se confrunta in prezent cu o asimetrie, generata de faptul ca veniturile realizate de companie sunt in lei, iar obligatiile de rambursare pentru creditele deja contractate sunt in valuta”.

Transelectrica are in prezent datorii pe termen lung (10-15 ani) de 250 milioane euro, a declarat joi Razvan Purdila, in cadrul unei conferinte organizata de Asociatia Brokerilor.

O alta modalitate de protejare a companiei fata de volatilitatea cursului valutar este reconversia creditelor actuale din valuta in moneda nationala, sustine Purdila.

Transelectrica a raportat anul trecut pierderi financiare de 150,53 mil. lei (41 mil. euro), in crestere cu 87% fata de anul precedent, cand a inregistrat un rezultat negativ de 80,63 mil. lei (24 mil. euro).