- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Trei angajati ai Broker Cluj, suspectati de fraude de ordinul milioanelor de lei

28 Jan, 17:00 • traian.badulescu
O serie de prejudicii de zeci de miliarde de lei vechi (milioane de lei noi) de la sucursala din Deva a societatii Broker Cluj ar putea fi atribuite celor trei angajati, carora, conform lui Petru Prunea, presedintele casei de brokeraj, li s-au desfacut contractele de munca.
Trei angajati ai Broker Cluj, suspectati de fraude de ordinul milioanelor de lei

„Nu stiu cum se imparte vinovatia la cei trei angajati ai sucursalei din Deva. Directoarea este insa cooperanta si ne explica ce s-a intamplat acolo”, a precizat Petru Prunea.

El a explicat ca in urma verificarilor efectuate de companie in decembrie anul trecut, a constatat nereguli la sucursala din Deva.

„In decembrie, un client a venit la noi si a cerut sa-si vada portofoliul. In urma verificarilor am constatat ca acesta nu figura drept client al nostru, el primind in schimbul banilor chitante false de la sucursala din Deva”, a detaliat seful Broker Cluj cum s-au descoperit neregulile.

„Banii au fost luati pe chitante false si clientilor nu li s-au deschis pozitii la Bursa”, a explicat Prunea.

In urma constatarii acestor nereguli, au fost anuntate politia si Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), potrivit lui Prunea.

Seful Broker Cluj are insa dubii in ceea ce priveste pedepsirea celor vinovati, mentionand ca un caz similar s-a petrecut in urma cu 11 ani la Targu – Mures, unde vinovatul nu a fost arestat. „Cine fura milioane, face inchisoare. Cine fura miliarde si stie cui sa imparta, poate scapa nepedepsit”, a comentat el.