- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Valoarea activelor Fondului Proprietatea a scazut de la 1 leu la 0,9723 lei

15 Oct, 16:54 • razvan.codorean
Valoarea unitara a activului net al FP a scazut la 0,9723 lei, sub valoarea nominala a actiunilor, de 1 leu, a anuntat Fondul Proprietatea, pe site-ul propriu.
Valoarea activelor Fondului Proprietatea a scazut de la 1 leu la 0,9723 lei

Potrivit datelor oficiale, la finele lunii septembrie, FP avea un activ net de 13,936 miliarde lei, fata de 14,322 miliarde lei in luna august. La finele lunii august, valoarea activului net era de 1,041 lei/actiune.

Fondul Proprietatea nu a anuntat motivele care au dus la deprecierea activelor. In comunicat se precizeaza doar ca valoarea este calculata conform reglementarilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

In prezent, FP are un capital social de 13,77 miliarde de lei, detinut de 4.437 de actionari. Cel mai mare actionar este Ministerul Finantelor, cu 44,7% din capital.

Fondul este administrat de firma americana Franklin Templeton.

Actiunile FP se vand, in prezent, pe piata libera, urmand ca listarea la bursa sa aiba loc, cel mai probabil, in prima parte a anului viitor.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si nu pot fi retrocedate in natura.