- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Câţi bani cheltuiesc românii din Spania. Cea mai mare parte a venitului este cheltuită la cumpărături. „„Mâncarea s-a scumpit exagerat”

21 May, 11:10 • Cornel Ghimeșan
Românii din Spania cheltuiesc cei mai mulţi bani pe cumpărături. Din ceea ce câştigă, o mare parte este alocată achiziţiei alimentelor, cauza fiind scumpirea exagerată a acestora.
Câţi bani cheltuiesc românii din Spania. Cea mai mare parte a venitului este cheltuită la cumpărături. „Mâncarea s-a scumpit exagerat

Începând cu 1 ianuarie 2023, salariul minim net în Spania a fost revizuit și a crescut de la 1.000 de euro pe lună la 1.080 euro. Dar, majorea a avut un corespondent şi în creştea preţurilor, astfel încât puterea de cumpărare, ce care contează de fapt, este în scădere. Cea mai mare parte a banilor câştigaţi de românii din Spania este cheltuită pentru mâncare.

Citeşte şi  Românii nevoiți să-și ia al doilea job pentru a face față valului de scumpiri

Dintr-o  postare pe grupul de Facebook Români în Spania, despre costul lunar al unei vieți decente în Spania, a rezultat că în 2023 majoritatea românilor din Spania cheltuie între 400-700 de euro pe lună doar pe mâncare. Aceasta este ideea care reiese din postările românilor.

„Depinde dacă ai copii, ce rate ai etc, să plătești 200€ cheltuieli, 400€ să lași în mercadona pe mâncare (pe principiul că noi româncele în general gătim mult) și îți mai rămân 400€ pentru una alta.”

Citeşte şi Şeful ANAF: „România nu este pregătită pentru impozitarea progresivă”. Măsura, pe agenda …

„Familie de trei, mâncare 500-600, curent, 150-200, apă 80 la 2-3 luni, asigurări private 50-80 de persoană pe lună.

„Mâncarea s-a scumpit exagerat de mult și nu cred că se mai încadrează în cei 600, ca să nu mai zic că adăugăm detergenții și produsele cosmetice.” 

„Mâncarea cam 600 de euro pe lună sau chiar mai puțin pentru două persoane. Gătesc în casă, mâncăm multe fructe și n-am făcut economie la mâncare dar nici nu aruncăm mâncare! Și asta în Madrid!” , sunt unele dintre comentariile postate pe grupul respectiv.

Costurile precum chiria, facturile de utilități, transportul, asigurările și serviciile de sănătate pot varia în funcție de oraș. Cele mai mari costuri sunt în Madrid şi Barcelona.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult